Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Uzmanlar uyardı: Uyku ve beslenme başarıyı etkiliyor

Uzmanlar uyardı: Uyku ve beslenme başarıyı etkiliyor

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Hakan Bucak, çocukların sağlıklı eğitimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uzmanlar uyardı: Uyku ve beslenme başarıyı etkiliyor

Kamer Durdu

İşte bu açıklamaların özgün bir şekilde yeniden yazılmış hali:

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Hakan Bucak, çocukların başarılı bir eğitim alabilmesi için uyku düzeninin kritik bir rol oynadığını vurguladı.

"Uyku düzeni, çocukların okul başarısını doğrudan etkiler" diyen Doç. Dr. Bucak, şunları belirtti: "Yeterli uyku almayan çocuklar, sadece akademik başarıda değil, aynı zamanda devamsızlık ve geç kalma oranlarında da sorunlar yaşayabilirler."

Doç. Dr. Bucak, uyku düzeninin önemine dikkat çekerken, "Çocuğunuzun yeni okul yılına hazırlanırken uyku alışkanlıklarını gözden geçirmekte fayda var. Onlara erken yatma alışkanlığı kazandırmak, yeni rutinlere uyum sağlamalarını kolaylaştırabilir. Ayrıca, düzenli bir uyku saati belirlemek ve bu saatte yatmalarını sağlamak önemlidir."

Ayrıca, çocuğunuzun huzurlu bir uyku için rutin bir uyku zamanı oluşturmanızı öneriyor. Doç. Dr. Bucak, bu rutinin banyo yapmak, kitap okumak gibi aktiviteleri içerebileceğini belirtti.

Sağlıklı beslenmenin de okul döneminde önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Bucak, "Besleyici bir kahvaltı yapmak, çocukların öğrenme yeteneklerini artırabilir ve enerjilerini yükseltebilir. Eğer okul kahvaltı sunmuyorsa, çocuğunuzun protein içeren bir kahvaltı yapmasını sağlayın ve ara öğünlerini atlamamalarını teşvik edin" dedi.

Ayrıca, okul hijyeni konusuna da değinen Doç. Dr. Bucak, temiz hava sirkülasyonunun önemini vurguladı ve okullarda yeterli tuvalet ve lavabo alanlarının bulunmasının mikrop bulaşını azalttığını belirtti.

Doç. Dr. Bucak, el hijyeni konusunda da bilinçli olunmasını tavsiye ederek, "Çocuklara el yıkama alışkanlığı kazandırın ve özellikle yemekten önce ve sonra, tuvaleti kullandıktan sonra ellerini yıkamalarını hatırlatın. El hijyeni, mikropların yayılmasını önlemek için kritik bir önlemdir" şeklinde konuştu.

Paylaşılan eşyaların kullanımının sınırlanması gerektiğini belirten Doç. Dr. Bucak, kişisel hijyenin korunması için önlemler alınması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, çocuklara hapşırırken veya öksürürken ağızlarını ve burunlarını kaplamaları gerektiğini öğretmenin önemli olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nazan Öncel hastaneye kaldırıldı

Nazan Öncel hastaneye kaldırıldı