Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Tuzu azaltarak hastalıkların önüne geçin

Tuzu azaltarak hastalıkların önüne geçin

İç Hastalıkları Uzmanı, Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında, tuz tüketiminin zararlarına ve önlemlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tuzu azaltarak hastalıkların önüne geçin
KAYNAK: İHA

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Alihan Oral, Dünya Tuza Dikkat Haftası'nda tuz tüketimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

DSÖ, 5 gram olarak öneriyor

Doç. Dr. Alihan Oral, tuzun yapısı ve etkileri hakkında önemli bilgiler verdi. Tuzun sodyum ve klor içeren bir mineral olduğunu belirten Oral, normalde vücut için gerekliliğine işaret etti. Kan basıncını düzenlediğini ve asit-baz dengesini sağladığını vurguladı. Dünya Sağlık Örgütü'nün günlük tuz tüketimini kişi başı 5 gram olarak önerdiğini hatırlatan Doç. Dr. Oral, ülkemizde bu miktarın 9 ile 12 gram arasında olduğunu söyledi. Araştırmalara göre, bu durumun sofra tuzu ve fast food kullanımının yaygınlaşmasından kaynaklandığını belirtti.

İnme ihtimalini artırabilir

Tuzun fazla tüketilmesinin olası etkilerinden bahseden Doç. Dr. Oral, tuz alımının kan hacmini artırarak hipertansiyona yol açabileceğini açıkladı. Bu durumun başta kardiyovasküler hastalıklar olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına sebep olabileceğini ifade etti. Yapılan bir çalışmada, sadece sofradaki tuzun azaltılmasıyla dünya genelinde 8 buçuk milyon kişinin ölüm riskinin azaldığının görüldüğünü belirtti. Doç. Dr. Oral, tuz tüketimini azaltmanın inme, kardiyovasküler hastalıklar ve kemik erimesi gibi sağlık sorunlarının önüne geçmede etkili olabileceğini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat 2023'de Rekor Kırdı!

Manavgat 2023'de Rekor Kırdı!