Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Okulda sağlıklı beslenme telaşına uzmanlardan bitkisel çözümler

Okulda sağlıklı beslenme telaşına uzmanlardan bitkisel çözümler

Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte, uzmanlar özellikle anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin doğal beslenmesinin önemine dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Okulda sağlıklı beslenme telaşına uzmanlardan bitkisel çözümler
KAYNAK: İHA

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber, ilkokul ve anaokulu öğrencilerinin ailelerine doğal beslenme önerileri sunuluyor. 

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Ayşen Çebiç, çocuklara hazır gıdalar yerine ev yapımı yoğurtlar, meyve suları ve sıvı propolis eklenmiş içeceklerin tüketilmesini öneriyor. Çebiç, çocukların sabah kahvaltı yaparak okula gönderilmesinin önemine değiniyor. Ayrıca, mevsim geçişlerinde ve havaların soğumasıyla artan gribal enfeksiyonlar ve boğaz ağrılarından korunmak için ıhlamur, limon ve C vitamini içeren nar çiçeği gibi doğal ürünlerin tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

Maden Suyu ve Karadut Özünün Faydaları

Maden suyu ve karadut özünün bağışıklık sistemini güçlendirme ve kemik gelişimini destekleme konusundaki önemine dikkat çeken Ayşen Çebiç, maden suyunun içerisine karadut özünün eklenmesini öneriyor. Çebiç, çocukların doğal maden suyunu tüketemedikleri için, karadut özünü meyve suyu şeklinde karıştırarak beslenme listelerine eklemeyi tavsiye ediyor. Ayrıca, ev yapımı yoğurtlara eklenen karadut özünün C vitamini ve bağışıklık güçlendirici etkileri sayesinde çocukların hastalıklardan korunabileceğini ifade ediyor. İğde çekirdeği unu ve keçiboynuzu tozu ile zenginleştirilmiş yoğurtların çocukların boy ve kilo alımına destek sağladığını belirtiyor.

Sağlıklı Besin Tercihleri

Ayşen Çebiç, sağlıksız paketli ürünlerin yerine ev yapımı yoğurtlara eklenen reçeller ve karadut özleri sayesinde meyveli yoğurtların tüketilmesini öneriyor. Ayrıca, çocuklara bol bol meyve yeme alışkanlığı kazandırmanın önemine vurgu yapıyor. Son zamanlarda çocuklarda yaygınlaşan patates kızartması, fast food ve sosis tüketiminin yerine daha doğal, bitkisel ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Yulaf gibi doğal ürünlerin çocukların gelişimine büyük fayda sağladığını vurguluyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat’ta Motosiklet Kazası: İki Kişi Yaralandı

Manavgat’ta Motosiklet Kazası: İki Kişi Yaralandı