Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Türkiye'de her 10 kişiden 6'sı demir eksikliği riski altında

Türkiye'de her 10 kişiden 6'sı demir eksikliği riski altında

Orzaks İlaç, 26 Kasım Demir Eksikliği Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'de her 10 kişiden 6'sının günlük yeterli demir miktarını alamadığına dikkat çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'de her 10 kişiden 6'sı demir eksikliği riski altında
KAYNAK: ANKA

Açıklamada, demir eksikliğinin, psikolojik ve fiziksel gelişim, davranış ve iş performansı üzerindeki etkisi göz önüne alındığında halk sağlığı açısından ciddi öneme sahip bir sorun olduğu vurgulandı.

Demir eksikliğinin, aynı zamanda dünyada en sık görülen anemi (kansızlık) nedeni olduğu belirtilerek, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) dünya çapındaki yaklaşık 810 milyon kişide demir eksikliği anemisi olduğunu belirttiği aktarıldı.

Orzaks İlaç, demir eksikliğinin erken teşhisi ve tedavisinin önemine dikkat çekerek, "İnsan ve toplum sağlığı için bu eksikliğin erken teşhisi oldukça önemlidir. Demir seviyelerinin takip edilmesi ve sağlık profesyonellerinin önerisiyle demir takviyesi alınması gerektiği belirtilmektedir." ifadelerini kullandı.

Şirket, bünyesinde yer alan Ocean Microfer ailesinin, mikroenkapsülasyon teknolojisi ile üretilmiş demir kaynağı içeren günlük demir ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirilmiş bir takviye edici gıda olduğunu da belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2023 Kentsel Dönüşüm Yasası Tüm detaylar ve Uzman yorumu

2023 Kentsel Dönüşüm Yasası Tüm detaylar ve Uzman yorumu