Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Sağlıklı sonuçlar için doğru bakımı yapın! Neden mi?

Sağlıklı sonuçlar için doğru bakımı yapın! Neden mi?

Adana'da faaliyet gösteren Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Duygu Durusoy Bilgen, burun estetiği ameliyatı sonrasında en az 2-3 ay boyunca gözlük kullanmamayı tavsiye ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sağlıklı sonuçlar için doğru bakımı yapın! Neden mi?
KAYNAK: İHA

Bilgen, gözlük kullanımının burunda baskıya yol açarak şekil değişikliklerine neden olabileceğine dikkat çekti. Ameliyat sonrası dönemin detaylarına da değinen Bilgen, burun estetiği ameliyatı sonrasında hastaların dikkat etmesi gereken noktaları anlattı.

Op. Dr. Bilgen, rinoplasti ameliyatının günümüzde sadece estetik amaçlı değil aynı zamanda sağlık amaçlı da sıkça tercih edildiğine vurgu yaptı. Bu ameliyat sonrası dönemin hastalar için bazen endişe verici olabileceğine dikkat çeken Bilgen, ancak yeni teknolojilerin bu süreci daha kolay hale getirdiğini belirtti.

Ameliyat sonrası dönemde hastaların dikkat etmeleri gereken noktalara da değinen Bilgen, burun ameliyatı sonrasında göz çevresinde morarma ve ödem, burun ve yüzde ödemlenme, hafif kanamaların görülebileceğini belirtti. Bu belirtilerin ameliyat sonrası ilk haftada normal olduğunu ifade etti.

Ayrıca, ameliyat sonrası burundan nefes almak zor olabileceğinden, hastaların ağız solunumu yapmaya başlayabileceğini belirten Bilgen, bu durumun ağız kuruluğuna ve dudaklarda kurumaya yol açabileceğine dikkat çekti. Bu nedenle, hastaların bol sıvı tüketmeye ve dudakları nemlendirmeye özen göstermeleri gerektiğini söyledi.

Sigara kullanımının da ameliyat sonrası dönemi olumsuz etkileyebileceğini ifade eden Bilgen, dokudaki kan akışını yavaşlattığını ve yara iyileşmesini engellediğini belirtti. Bu nedenle, ameliyat sonrası en az 2 ay boyunca sigara kullanımının önerilmediğini söyledi.

Ameliyat sonrası dönemde gözlük kullanımına da dikkat çeken Bilgen, gözlük kullanımının burunda baskıya neden olarak şekil değişikliklerine yol açabileceğini belirtti. Bu nedenle, doktorun onay vermedikçe hastaların en az 2-3 ay boyunca gözlük kullanmamasını önerdi.

Son olarak, Bilgen, ameliyat sonrası olası problemleri hekimin önerileri doğrultusunda çözmenin en iyi yaklaşım olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe'nin başarısının sırrı hücum-savunma dengesinde

Fenerbahçe'nin başarısının sırrı hücum-savunma dengesinde