Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Raynaud hastalığı nedir? Raynaud hastalığına karşı alınan önlemler

Raynaud hastalığı nedir? Raynaud hastalığına karşı alınan önlemler

Uzmanlar, soğuk havalarda ortaya çıkan Raynaud hastalığına dikkat çekti. Raynaud hastalığının ne olduğunu merak edenler bilgileri haberimizde bulabilir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Raynaud hastalığı nedir? Raynaud hastalığına karşı alınan önlemler
KAYNAK: İHA

Soğuk hava koşullarının etkisiyle ortaya çıkan Raynaud hastalığına karşı uyarılarda bulunan Denizli Özel Egekent Hastanesi'nden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, belirtileri ve korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Raynaud hastalığı nedir?

Raynaud Fenomeni'nin ellerde ve ayaklarda kılcal damarlarda spazma bağlı dolaşım bozukluğu olarak ortaya çıktığını ifade eden Dr. Alur, hastalığın soğukluk, üşüme, his kaybı, morarma ve ağrı gibi semptomlara neden olduğunu belirtti. Ayrıca, hastalığın ilerlemesi durumunda ciddi sorunlara yol açabileceğini söyledi.

Op. Dr. İhsan Alur

Raynaud hastalığının nedeni nedir?

Dr. Alur, Raynaud Hastalığı'nın sebepleri hakkında bilgi verirken, sigara içiciliği, soğuk hava, soğuk su teması, psikolojik stres, genetik faktörler gibi risk faktörlerine dikkat çekti. Ayrıca, hastalığın bazı durumlarla ilişkili olabileceğini ve bu durumları tespit etmek için detaylı tetkiklerin önemli olduğunu vurguladı.

Raynaud hastalığına karşı alınan önlemler neler?

Raynaud hastalığına karşı alınabilecek önlemler hakkında da konuşan Dr. Alur, sigara içiciliğinin bırakılması, soğuk hava ve su temasından kaçınılması, eldiven kullanımı, stresten uzak durulması gibi önerilerde bulundu. Ayrıca, ileri durumlarda doktor kontrolünde antikoagülan tedavisi ve semptektomi ameliyatının düşünülebileceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Alanya'da icradan satılık 2+1 daire

Antalya Alanya'da icradan satılık 2+1 daire