Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Rahminden 32 adet miyom çıkarıldı

Rahminden 32 adet miyom çıkarıldı

İstanbul’da, çocuk istemiyle hastaneye başvuran 40 yaşındaki kadının rahminden yapılan başarılı operasyon sonucu 32 adet miyom çıkarıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rahminden 32 adet miyom çıkarıldı
KAYNAK: İHA

İstanbul'da, yaklaşık 1 yıl önce miyom ameliyatı geçiren 40 yaşındaki kadın, çocuk sahibi olma amacıyla Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hazel Çağın Kuzey’e başvurdu. Yapılan ultrason muayenesinde kadının rahminde birden fazla miyom tespit edildi. Ameliyat öncesi yapılan tetkiklerin ardından, rahminden toplamda 32 adet miyom çıkarıldı.

Ameliyat Zorlu Geçti

Dr. Öğr. Üyesi Hazel Çağın Kuzey, operasyon hakkında şu bilgileri verdi: “Hastamız çocuk istemiyle bize başvurdu. Alınan tıbbi geçmişinde 1 yıl önce de miyom ameliyatı olduğu ve birden fazla miyom alındığını öğrendik. Ultrason muayenesinde rahmin ön ve arka duvarında 5-6 cm büyüklüğünde birden fazla miyom görüldü. Özellikle 2-3 miyom rahim içine çok yakındı ve rahim içi düzenini bozuyordu.”

Ameliyatın zorlu geçtiğini belirten Dr. Kuzey, “Miyomlar kan damarları açısından zengin kitlelerdir ve sayıları fazla olduğunda kanama riski artar. Özellikle rahim içindeki miyomların histeroskopik yöntemle alınabilmesi, büyüklükleri nedeniyle zorladı” dedi.

Rahmin Korunması ve Gelecek Gebelik Şansı

Ameliyat sırasında rahmin korunması gerektiğini ifade eden Dr. Kuzey, “Eğer hastanın çocuk istemi olmasaydı, miyomların alınması yerine rahmin alınması daha uygun olurdu. Ancak, rahmi koruyarak hastanın gebe kalabilme şansını muhafaza ettik. Gelecekteki gebelik şansı diğer faktörlere bağlı olacak. Miyomlar tekrar edebilir, bu nedenle kanama riskleri ve tekrarlama risklerini ortadan kaldırmak için genellikle 40 yaş üstünde rahim alınmasını öneriyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beyaz Saray'dan Gazze Şeridi'nde Ateşkes ve Esir Takası Anlaşmasıyla İlgili Açıklama

Beyaz Saray'dan Gazze Şeridi'nde Ateşkes ve Esir Takası Anlaşmasıyla İlgili Açıklama