Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Pırasa yerken bir kez daha düşünün!

Pırasa yerken bir kez daha düşünün!

Pırasa sağlık deposu bir sebze ve onunla yapabileceğiniz lezzetli tarifler haberimizin içeriğinde.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Pırasa yerken bir kez daha düşünün!

Soğangiller ailesinin bir üyesi olan pırasa, sağlığa faydalı birçok bileşen içerir. Flavonoidler, kamferol, folat ve gallik asit gibi bileşenler sayesinde, pırasa kalp sağlığını korur, yaşlanmayı geciktirir ve kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Pırasa, dolapta yıkanmadan yaklaşık bir hafta, dondurucuda ise yaklaşık 3 ay saklanabilir. Piştikten sonra buzdolabında saklanıyorsa, maksimum taze kalma süresi 48 saattir.

Pırasanın faydaları sizi şaşırtacak!

Bir porsiyon pırasa, K vitamini ihtiyacının %30’unu, manganez ihtiyacının %13’ünü ve C vitamini ihtiyacının %6’sını karşılar. Ancak, içerdiği oksalatlar sebebiyle çok yüksek miktarda tüketildiğinde kalsiyumun vücutta kullanılmasını olumsuz etkileyebilir. Gaz yapan bir sebze olduğu için, sindirim sistemi sorunları yaşayanların çok iyi pişirerek ve az miktarlarda tüketmesi gerekir.

Pırasa ile hangi yemekler yapılabilir

Pırasa ile çeşitli lezzetli tarifler yapabilirsiniz. Salatalara soğan yerine doğranabilir, omlet ve melemeneye ilave edilebilir. Patates ile birlikte pişirilip püre haline getirilerek çorba hazırlanabilir. Keskin tadını kırmak için az et suyu ilave edilerek pişirilebilir. Pırasa, hem sağlıklı bir seçenek olması hem de çeşitli yemeklerde kullanılabilmesi ile mutfakta vazgeçilmez bir sebzedir.

Pırasanın faydaları sizi şaşırtacak! Pırasa ile hangi yemekler yapılabilir?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MİT tırları davasında Erdem Gül’e 3 yıl 4 aya kadar hapis talep edlidi

MİT tırları davasında Erdem Gül’e 3 yıl 4 aya kadar hapis talep edlidi