Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Ölümcül hata! Keten tohumunu kontrolsüz kullanmak hayati tehlike

Ölümcül hata! Keten tohumunu kontrolsüz kullanmak hayati tehlike

Diyet yapanların sıklıkla tercih ettiği, yoğurttan smoothie'ye kadar çeşitli diyet kürlerinde kullanılan keten tohumu, yanlış kullanım durumunda ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ölümcül hata! Keten tohumunu kontrolsüz kullanmak hayati tehlike

Fitoterapist Doktor Hakan Özkul, keten tohumunun dikkatle tüketilmesi gereken bitkilerden biri olduğunu vurgulayarak, "Bağışıklığı güçlendiren, kan şekerini dengeleyen, kötü kolesterolü düşüren ve antioksidan ihtiyacını karşılayan keten tohumunun faydaları saymakla bitmiyor. Ancak, bazı hastalıklar var ki, keten tohumu tüketilmesi o hastalığı iki kat tehlikeli hale getirebiliyor. Özellikle östrojen pozitif meme kanseri hastalarında kullanılmasını tavsiye etmiyoruz" dedi.

Özkul, özetle şunları kaydetti:

"Sindirimi düzenleyen ve şeker seviyelerini dengeleyen keten tohumu, doğru kullanıldığında gerçek anlamda tam bir şifa kaynağıdır. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olması, sindirim sistemini düzenlemeye, kan şekerini dengelemeye, kolesterol düzeylerini kontrol etmeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Dikkatli Tüketilmesi Gerekiyor
Keten tohumu, obezite veya kilo sorunu yaşayanların sıklıkla tercih ettiği bitkilerden biridir, ancak doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Aktara gidip alıp, doktor kontrolü olmaksızın kullanmak, ciddi zararlara neden olabilir.

Meme Kanserinde Tavsiye Etmiyoruz
Özellikle östrojen pozitif meme kanseri hastalarında kullanımını önermiyoruz. Keten tohumu ve soya fasulyesinde bulunan fitoestrojen veya estrojen benzeri maddeler, estrojen pozitif olan meme kanseri hastalarında kullanılmalarını sakıncalı hale getirebilir. Bu nedenle bu gibi durumlarda kullanılmamaları önerilir. Ayrıca kan sulandırıcı kullanan hastaların, kan sulandırıcı özelliklere sahip bitkileri kullanırken dikkatli olmaları, doktorlarını bilgilendirmeleri ve onların tavsiyelerine uymaları önemlidir."

wer-1

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
En etkili ağrı kesici kremler hangileri 2023? Eczanede satılan ağrı kesici kremler!

En etkili ağrı kesici kremler hangileri 2023? Eczanede satılan ağrı kesici kremler!