Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Nargile ve elektronik sigara uyarısı! Sigara kadar tehlikeli

Nargile ve elektronik sigara uyarısı! Sigara kadar tehlikeli

Dünyada her yıl milyonlarca insan tütün bağımlılığı nedeniyle gelişen hastalıklar sonucu hastanede yatıyor ya da yaşamını yitiriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nargile ve elektronik sigara uyarısı! Sigara kadar tehlikeli
KAYNAK: İHA

Her yıl milyonlarca insanın sigara ve tütün bağımlılığı kaynaklı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Fadime Tülücü, nargile ve elektronik sigara gibi ürünlerin de sigara kadar riskli olduğunu vurguladı.

Sağlıklı bir yaşam için sadece sigarayı bırakmanın yeterli olmadığını belirten Doç. Dr. Fadime Tülücü, elektronik sigara ve nargile gibi tütün türevlerinden uzak durmanın da hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Doç. Dr. Fadime Tülücü

Masum Değiller

'Nargile ve elektronik sigara gibi ürünler masum değil' uyarısı yapan Doç. Dr. Tülücü, bu ürünlerin zararsız olduğu yönündeki iddiaların yanıltıcı olduğunu belirterek, 'Son yıllarda artış gösteren nargile kullanımı, diğer tütün ürünleri gibi zararlı olmanın yanı sıra tüberküloz, hepatit gibi hastalıkların bulaşma riskini artırıyor. Elektronik sigara ve dumansız tütün ürünleri, sigaraya eşdeğer birer tehlike oluşturuyor' dedi.

Sigarayı bırakmanın zorlu bir süreç olduğunu ancak imkansız olmadığını belirten Doç. Dr. Tülücü, sevdiklerine bir iyilik yapmak isteyenlere sigarayı bırakmalarını önerdi. Ayrıca, genç neslin tütünle mücadele bilinciyle yetiştirilmesinin önemine vurgu yaparak, çocuklardan yetişkinlere kadar farklı yaş gruplarına yönelik eğitim programlarının tütün kullanımını engellemede etkili olabileceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Borsada bu hafta kazandıranlar ve kaybettirenler belli oldu

Borsada bu hafta kazandıranlar ve kaybettirenler belli oldu