Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Kozmetik ürünlerde 'glüten' uyarısı! El kremi, ruj ve rimelde glüten var mı?

Kozmetik ürünlerde 'glüten' uyarısı! El kremi, ruj ve rimelde glüten var mı?

Glütenin sadece gıdalarda kullanılmadığına dikkat çeken Diyet ve Beslenme Uzmanı, kozmetik ürünlere dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kozmetik ürünlerde 'glüten' uyarısı! El kremi, ruj ve rimelde glüten var mı?
KAYNAK: İHA

Diyet ve Beslenme Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, glütensiz beslenmenin dikkat ve özen gerektiren bir süreç olduğunu vurgulayarak, 'Glüten sadece gıdalarda değil, kozmetik ürünlerde de bulunabilir' dedi.

Nur Enez Baş, glütensiz beslenme konusunda önemli bilgiler verdi. Glütensiz unlarla yapılan ürünlerin şekil verirken zorlanılabileceğine dikkat çeken Baş, dünya sağlık otoriteleri tarafından kilogramında 20 miligramdan fazla glüten içermeyen gıdanın glütensiz olarak adlandırıldığını belirtti.

Diyetisyen Enez Baş, glütensiz besinleri sıralayarak, 'Tüm sebze ve meyveler, bakliyatlar, yumurta, bal, reçel, basit toz şeker, zeytin, işlenmemiş et ve tavuk, mısır, pirinç, patates ve bunların unları, karabuğday unu, soya unu, kestane unu ve nohut unu' gibi sağlıklı seçeneklerin bulunduğunu açıkladı.

Ayrıca, glütensiz beslenen bireylerin gıdaları dikkatlice incelemeleri gerektiğini vurgulayan Enez Baş, paketli ürünler, bira, votka, sirke, çikolata, puding, şeker, ketçap, mayonez, dondurma, diş macunu, el kremi, ruj ve rimel gibi kozmetik ürünlerde glüten bulunabileceği uyarısında bulundu.

Diyet Ve Beslenme Uzmanı Büşra Nur Enez Baş

Diyetisyen Enez Baş, glütensiz beslenenler için iyi bir tahıl alternatifi olan pseudo tahılların, glütensiz ürünlerin eksik kaldığı B grubu vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, demir ve lif açısından zengin olduğunu belirterek, bu tahılların beslenmeye dahil edilerek yeterli ve dengeli bir diyet oluşturulabileceğini ifade etti.

Son olarak, çapraz bulaşmaya dikkat çeken Enez Baş, kafe ve restoran gibi yerlerde glütenli ve glütensiz besinlerin aynı ortamda bulunmasının yanı sıra, yetersiz sanitasyon işlemleri ve ekipman kullanımının da çapraz bulaşmaya neden olabileceğini söyledi. Baş, glütensiz beslenmenin maliyetinin yüksek olduğunu ve sürdürülebilirliğin zorluğuna da değindi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
e-YDS başvuruları ne zaman başlıyor? Son gün ne zaman? e-YDS başvurusu nasıl yapılır?

e-YDS başvuruları ne zaman başlıyor? Son gün ne zaman? e-YDS başvurusu nasıl yapılır?