Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Rekabet Kurulu 3 kozmetik firmasına soruşturma başlattı

Rekabet Kurulu 3 kozmetik firmasına soruşturma başlattı

Rekabet Kurulu, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin üretim ve satışını gerçekleştiren 3 firma hakkında soruşturma başlattı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rekabet Kurulu 3 kozmetik firmasına soruşturma başlattı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Rekabet Kurumu'nun yaptığı açıklamaya göre, Forever Living Sağlık ve Güzellik Ürünleri Dağıtım Ltd. Şti., Herbalife International Ürünleri Ticaret Ltd. Şti. ve Homm Bitkisel Ürünler Pazarlama AŞ hakkında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediklerinin araştırılması amacıyla başlatılan ön araştırma sonuçlandı.

Şirketler Hakkında Soruşturma Açılmasına Karar Verildi

Yapılan ön araştırma sonucunda elde edilen bilgiler ve belgeler Kurul toplantısında değerlendirildi ve şirketler hakkında soruşturma açılması kararlaştırıldı. Rekabet Kurumu, söz konusu şirketlerin rekabeti ihlal edip etmediğini detaylı bir şekilde inceleyecek.

Kozmetik Sektöründe Rekabet Soruşturmaları Artıyor

Geçen yıl kozmetik ve kişisel bakım sektöründe birçok rekabet soruşturmasının yaşandığı belirtilen açıklamada, özellikle yeniden satıcıların internet ve pazaryeri satışlarına getirilen kısıtlamaların incelendiği vurgulandı. Rekabet hukukuna aykırı eylemler tespit edilen firmalara idari para cezaları uygulanırken, dikey ihlallere yönelik incelemelerin devam ettiği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş borsa liginde yatırımcıları uçurdu!

Beşiktaş borsa liginde yatırımcıları uçurdu!