Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Koronanın yeni iki varyantı ortaya çıktı

Koronanın yeni iki varyantı ortaya çıktı

Kış aylarının başlamasıyla birlikte koronavirüs tehdidi yeniden artıyor. Son haberlere göre, 2 yeni ve daha bulaşıcı varyant ortaya çıktı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Koronanın yeni iki varyantı ortaya çıktı
KAYNAK: Haber Merkezi

Soğuk havaların etkisiyle solunum yolu hastalıkları, korona enfeksiyonları dahil, tekrar yükselişte!

1. HV.1 (Eris): Omicron'un Torunu ABD'yi Etkisi Altına Alıyor!
Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi'nde yapılan araştırmada, bulaşıcı hastalıklar profesörü William Schaffner, HV.1'in neredeyse Omicron'un torunu olarak değerlendirilebileceğini belirtti. Bu yeni varyant, Eris (EG.5) soyundan türemiş durumda.

ABD genelinde hızla yayılan HV.1, Ekim sonu itibarıyla korona vakalarının yüzde 25'ini oluşturuyor. Şu ana kadar ciddi hastalık ilerlemesine dair bir işaret olmasa da, uzmanlar dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

2. JN.1 (Pirola): Yeni ve Daha Bulaşıcı Varyant!
Utah Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda yapılan çalışmada, biyoenformatik alanında uzman Kelly Oakson, BA.2.86 alt soyunu "endişe verici" olarak tanımladı. JN.1, Eylül 2023'te ABD'de görülen yeni bir varyant olarak öne çıkıyor.

Farklı bir alt soy olan BA.2.86'dan daha bulaşıcı olduğuna dair şüpheler bulunan JN.1, şu anda birçok ülkede bildirilen yeni vakalarla dikkat çekiyor. Uzmanlar, bu varyantı yakından takip etme kararı aldıklarını belirtiyor.

Johns Hopkins Üniversitesi'nden bulaşıcı hastalıklar uzmanı Amesh Adalja, koronavirüsün hala evrimleşmekte olduğunu ve çoğu varyantın endişe verici olmadığını ifade ederken, genel olarak korona virüsün gelişmeye devam ettiğini ve bu süreçte dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
LÖSEV 25. Yılını Antalya’da Kutladı

LÖSEV 25. Yılını Antalya’da Kutladı