Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Kepçe Kulak Problemi Travma Sebebi

Kepçe Kulak Problemi Travma Sebebi

Plastik, Estetik ve Rekonstüriktif Cerrahı Op. Dr. Onur Oğan, kepçe kulak yapısının, birçok çocukta görülebilen ve bazen doğuştan olabilen bir kulak şekil bozukluğu olduğunu belirtti. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kepçe Kulak Problemi Travma Sebebi
KAYNAK: İHA

Plastik, Estetik ve Rekonstüriktif Cerrahı Op. Dr. Onur Oğan, kepçe kulak yapısının, birçok çocukta görülebilen ve bazen doğuştan olabilen bir kulak şekil bozukluğu olduğunu belirtti. Bu durumun sadece fiziksel değil, psikolojik sonuçları da olduğunu ve günümüzde akran zorbalığına yol açabildiğini vurguladı.

Kepçe Kulak Rahatsızlığı ve Psikolojik Etkileri

Kepçe kulak rahatsızlığı olan kişilerde özgüven eksikliği, stres ve anksiyete gibi psikolojik etkiler oluşabiliyor. Op. Dr. Onur Oğan, “Dikkat eksikliği ve hiperaktivite problemleri de yaşayan hastalarımız var. Tüm bu durumların genel sonucu olarak; akademik başarısızlığın da eşlik ettiğini görebilmekteyiz.” dedi.

Erken Müdahale ve Cerrahi Düzeltme

Op. Dr. Oğan, kepçe kulak problemi olan çocuklarda düzeltme ameliyatlarının 6-7 yaş civarında en erken yapılabileceğini belirtti. Bu süre, ilkokula başlama dönemine denk geldiğinden, oluşabilecek psikolojik etkilerin önüne geçmek mümkün. Ortalama 45 ila 60 dakika süren bir operasyonla bu problemi çözmek mümkün.

Erken Bebeklik Döneminde Doğru Müdahale

Kepçe kulak probleminin akran zorbalığına da bahane olabildiğine dikkat çeken Op. Dr. Oğan, erken bebeklik döneminde bazı aparatlarla bu problemin azaltılabileceğini belirtti. Bu dönemde uygunsuz yatış pozisyonunun, uygun olmayan şekilde kulağın sarılmasının problemin artmasına sebep olabileceğini ekledi.

Uzmanla Görüşme Önerisi

Op. Dr. Onur Oğan, kepçe kulak veya kulakta şekil bozukluğu doğumdan hemen sonra fark edilmişse, bir sağlık profesyonelinin desteğiyle uygun aparatlar hazırlanıp kullanılmasının problemi azaltabileceğini ifade etti. “Bu tür bir cerrahiye karar vermeden önce, aile ve çocukların tüm seçenekleri plastik cerrahi uzmanıyla dikkatlice değerlendirmesi önerilir.” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ege Denizi'nde deprem meydana geldi: İzmir'den hissedildi!

Ege Denizi'nde deprem meydana geldi: İzmir'den hissedildi!