Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Karda buzda yaralanmamak için nasıl yürümeli?

Karda buzda yaralanmamak için nasıl yürümeli?

Kış aylarında güvenli bir şekilde dışarıda aktivitelerde bulunmak isteyenler için rehber haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Karda buzda yaralanmamak için nasıl yürümeli?
KAYNAK: İHA

Kış aylarıyla birlikte artan kar ve buz, yürüyüşlerde olası düşmeler ve ortopedik yaralanmalar riskini artırıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Cansabuncu, bu riskleri önlemek ve güvenli bir kış geçirmek için alınması gereken önlemleri sıraladı.

Karda buzda yaralanmamak için nasıl yürümeli?

Ayakkabı Seçimi: Doğru Ekipman Hayati Önem Taşıyor

Cansabuncu, kış aylarında doğru ekipman ve ayakkabı seçiminin hayati önem taşıdığını belirtiyor. Geniş tabanlı, düz ve kaygan olmayan malzemelerden yapılmış ayakkabıların tercih edilmesi, sağlam bir tutunma sağlayabilir. Ayrıca, ayakkabıların bilekleri sarması, ayak bileği burkulmalarından korunmada etkili olabilir.

Yürüme Teknikleri: Dikkatli Adımlarla Güvenli Yürüyüş

Uzman, yürüme tekniklerine de vurgu yapıyor. Küçük ve yavaş adımların tercih edilmesi, ayakların yere sağlam basmasını sağlayarak düşme riskini azaltabilir. Penguen tarzı yürümenin dengenin daha kolay sağlanmasına yardımcı olduğunu belirtiyor.

Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Cansabuncu

Zemin Seçimi: Kaygan Yüzeylerden Uzak Durun

Buz tutabilecek parlak ve kaygan zeminlerden kaçınılması gerektiğini ifade eden Cansabuncu, karın daha yumuşak olduğu zeminlerde yürümenin, düşme riskini azaltabileceğine dikkat çekiyor.

Eğimli Yollar ve Merdivenler: Adımları Kontrol Edin

Eğimli yollardan ve merdivenlerden inerken adımların tek tek ve sağlam basılarak zeminin kayıp kaymadığının kontrol edilmesi gerektiğini belirten uzman, korkuluklardan destek almanın önemine vurgu yapıyor.

Kullanılan Ekipman ve Yük Taşıma: Dengeyi Sağlayın

Ellerin ceplerde olmaması, iki elin de dolu olmamasına özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Cansabuncu, ağır cisimlerin ve çocukların kaygan zeminlerde taşınmamasına dikkat çekiyor. Denge kontrolü için mümkünse en az bir elin boşta olmasının önemini vurguluyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muratpaşa Kadın Kooperatiflerinden Rekor Satış

Muratpaşa Kadın Kooperatiflerinden Rekor Satış