Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Kanserli hastanın yemek borusu midesinden yeniden yapıldı

Kanserli hastanın yemek borusu midesinden yeniden yapıldı

Yemek borusu kanserine yakalanan 34 yaşındaki hastaya midesinden yapılan yeni bir yemek borusu nakledildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kanserli hastanın yemek borusu midesinden yeniden yapıldı
KAYNAK: İHA

Yemek borusu kanseri genellikle erkeklerde daha sık görülen bir sağlık sorunudur. Ancak, 34 yaşındaki Hakan Açıkkol'un midesinden yapılan kapalı bir ameliyatla gerçekleştirilen yemek borusu nakli, sağlığına kavuşmasını sağladı. Yemek borusu kanseri genellikle göğüs kafesinden ve karnından açık ameliyatla tedavi edilirken, Hakan Açıkkol'a bu sefer midesinden yeni bir yemek borusu nakli yapılarak tedavi gerçekleştirildi.

Cerrahi Onkoloji Uzmanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ömer Yalkın, yemek borusu kanserinin Türkiye ve dünya genelinde en sık görülen on kanser türünden biri olduğunu belirtti. Hastalığın genellikle erkeklerde daha fazla görüldüğünü vurgulayan Yalkın, hastalığın risk faktörlerini açıkladı. Yüksek et tüketimi, tuzlu gıdalar, turşu, sıcak içecekler, sigara ve alkol tüketiminin hastalıkla ilişkilendirildiğini ifade etti.

Kanserli Hastanın Yemek Borusu Midesinden Yeniden Yapıldı

Yemek borusu kanseri, yutma güçlüğü, göğüs ağrısı ve kilo kaybı gibi belirtilerle ortaya çıkar. Doç. Dr. Yalkın, hastalığın evresine göre ameliyat, ışın tedavisi ve kemoterapi gibi yöntemlerin kullanıldığını belirterek, tedavinin başarılı bir şekilde ilerlediğini ve hastanın eski sağlığına kavuştuğunu ifade etti.

Hastane yetkilileri, yapılan operasyonun başarısı ve hastanın memnuniyeti üzerine açıklamalarda bulunarak, modern cerrahi teknikleri ve kapalı ameliyat yöntemleriyle hastaların daha hızlı iyileştiğini belirtti. Hakan Açıkkol ise tedavi sürecini başarıyla atlatarak normal yaşamına geri döndüğünü ve operasyon sonrasında herhangi bir ağrı hissetmediğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zonguldak'ta Karayolunda Heyelan

Zonguldak'ta Karayolunda Heyelan