Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık İYİ Partili Kaya'dan Manavgat Hastanesi için sert uyarı

İYİ Partili Kaya'dan Manavgat Hastanesi için sert uyarı

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Manavgat'ta yapımına başlanan yeni hastanenin yerinin yanlış olduğunu savundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İYİ Partili Kaya'dan Manavgat Hastanesi için sert uyarı
KAYNAK: Haber Merkezi

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Manavgat'ta yapımına başlanan yeni hastanenin yerinin yanlış olduğunu savundu. Kaya, yaptığı açıklamada, hastanenin yetersizliğini belirterek, "70-80 cm kazdığınızda yer altı suyu çıkan kumlu bir zeminde inşaat devam ediyor. Doğayla inatlaşmayın. Gerekli önlemleri alın" dedi.

Manavgat'ın dinamik ve sürekli genişleyen bir ilçe olduğunu belirten Kaya, "Yaz aylarında günlük ortalama 1 milyonluk nüfusa ulaşan, Antalya'mıza gelen turistlerin üçte birine ev sahipliği yapan, ekonomisi 40 ilden büyük bir ilçemizdir" ifadelerini kullandı.

Mevcut devlet hastanesinin yetersiz olduğunu vurgulayan Kaya, "Birçok kritik hizmeti vatandaşımız alamamakta ya da gecikmeli olarak almaktadırlar. Bir randevu talebi 1 ile 2 ay arasında verilebilmektedir. Yeterli donanım ve kadroya sahip olunmadığı için kritik önemde olan Antalya'ya gitmekte daha önce açıkladığım gibi ulaşım ciddi bir problem. Acil hastalarımız için Antalya'ya 2 saat süren ulaşım yaşamsal bir önem arz etmektedir" dedi.

Kaya, hastanenin yerinin de yanlış olduğunu savunarak, "Manavgat'ta yaşayan hemen hemen herkesin bildiği gibi bu Ulualan bölgesi bir göl yatağıdır. Hatta Piri Reis'in haritalarında bile göl yatağı olarak işaretlenmiş bir bölgedir. Daha sonraki yıllarda ıslah çalışmaları yapılarak kurutularak tarıma kazandırılmış bir alandır. Biz projeye karşı değiliz. Milletimiz için daha çok proje yapılsın. Biz sadece doğru maliyetle doğru zamanda bitecek ve doğru yerde yapılmasını savunuyoruz. Yeni hastane inşaatı bu parametrelerin hiçbirisini karşılamamaktadır" ifadelerini kullandı.

Kaya, şöyle devam etti:

"70-80 cm kazdığınızda yer altı suyu çıkan kumlu bir zemin. Deniz seviyesinden sadece 2-3 metre yükseklikte herhangi bir su baskınına karşı savunmasız, hafriyatı zor, izolasyonu zor, ekstra zemin iyileştirme önlemi gereken, su tahliyesinin zor olduğu bir yerdir. Bu hususlara bakıldığında bu proje hem ekonomik değildir hem de zaman kaybına sebebiyet verecektir. Bu proje ile sürüncemede kalan sadece bir inşaat değil Manavgat halkının sağlığıdır. Tüm mühendislik önlemleri alınsa dahi olası bir depremde hastane inşaatı için risk taşıyan bir alandır. Doğa ile inatlaşmamak gerekiyor."

Kaya, tüm siyasi parti yetkililerini, sivil toplum örgütlerini ve kamu görevlilerini, bu konu ile ilgili ivedilikle harekete geçmeye çağırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adet sancısının tedavi yöntemleri nelerdir?

Adet sancısının tedavi yöntemleri nelerdir?