Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık İşte sinir ve strese iyi gelen çay!İnsanı pamuk gibi yapıyor

İşte sinir ve strese iyi gelen çay!İnsanı pamuk gibi yapıyor

Birçok insanda olan sinir ve strese iyi gelen o çay artık her evde bulunması gerekiyor. Günde 1 bardak içeni pamuk gibi yapıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İşte sinir ve strese iyi gelen çay!İnsanı pamuk gibi yapıyor

Günün yoğun ve stres yaratan durumlarından kurtulmak her zaman beklediğimiz, düşündüğümüz şekilde olmayabilir. Birçok kişi doğal yollarla rahatlamanın yollarını araştırıyor.

Yapılan araştırmalarda doğada halihazırda var olan bazı maddelerin vücuda karşı sağlıklı etkileri olduğu ortaya çıktı. Bahsi geçen önemli maddelerden biri de 'L-theanine' adı verilen amino asit.

Özellikle yeşil çayın içinde bolca bulunan L-theanine asidi çaydaki sakinleştirici özelliğin kaynağı olarak bilinir. L-theanine beyindeki alfa dalgaları yükselterek rahatlama hissi verir. Ayrıca kafeinle beraber tüketildiğinde kafeinin sağlığa olan olumsuz etkilerini azaltır.

Japonya'da yapılan araştırmalar L-theanine'in stres, kaygı,huzursuzluk gibi hislerin açığa çıkmasına neden olan aktivitelere odaklanabilmek için gerekli olduğunu belirtiyor. L-theanine, anksiyete problemleri üzerinde olumlu etkiler gösteriyor.

L-theanine amino asidi, kahve ile birlikte tüketildiğinde ise aşırı kahve tüketiminin getirisi olan kalp sıkıntılarını ve daha birçok yan etkiyi en aza indirebilir.

L-theanine asidi bakımından zengin olan yeşil çay ise uzmanların tüketim önerileri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Günlük olarak yeterli miktarda alınan yeşil çay takviyesi sayesinde odaklanma problemlerine, stres ve kaygıya bir son verebilirsiniz.

Uzmanlar tarafından onaylanan yeşil çayın vücuda sayısız faydası var. Bu doğal içecek bazı sağlık problemlerini gidermede halihazırda ilaçlar kadar etkili olabiliyor. Özellikle diyet planlarına destekçi bir içecek olarak dahil ediliyor.

Düzenli tüketimde kişileri vücut yağlarından arındıran yeşil çay, yağ oksidasyonunu artırarak kilo kontrolü sağlayabilir. Bu nedenle dengeli ve düzenli beslenmenin yanına en çok yakışan içeceklerden biridir.

Yapılan bir araştırmada obezite problemi yaşayan kişilerin analiz sonuçlarında yeşil çay tüketenlerin vücut yağında azalma meydana geldiği ortaya çıktı. Yani obezite probleminin önlenmesi için yeşil çay tüketmek ileride faydalı etkiler oluşturabilir.

Ağız kokusu problemi çeken kişiler için de yeşil çay tüketmek farklı bir alternatif olabilir. Ağız içindeki bakterilerin dişlerde kalmasını önleyerek diş çürümelerine karşı bir kalkan oluşturabilir.

Uzmanlar, yeşil çayın kansere karşı olan etkilerini vurguluyor. Kansere karşı koruyucu olmasının sebebi ise çayların içeriğinde bulunan güçlü antioksidan polifenolleri. Bu polifenoller siyah çayda da bulunuyor. Ancak yeşil çayda olan miktar daha fazla. Uzmanlar kanser riskini düşürmek için günde 1-2 fincan yeşil çay içilmesini öneriyor.

Yapılan farklı bir bilimsel araştırmada yeşil çayın kronik hastalıklara karşı koruyucu bir etkisi olduğunu gözler önüne serdi. Yeşil çay, insülin direncini azaltarak kişilerdeki kan şekeri seviyesini dengeler. Yine bu özellik sayesinde diyabet hastalığı riskini azalttığı belirtiliyor.

Yeşil çay, düzenli bir şekilde tüketildiği zaman beyin fonksiyonlarını korumaya yardımcı olur. Alzheimer ve parkinson gibi nörolojik problemlere karşı koruyucu olabilir. Son çalışmalara göre yeşil çayın içerisinde bulunan kateşin maddesi, hücreleri koruyarak demans, parkinson gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor.

Yeşil çayın cilt sağlığı için de birçok faydası bulunuyor. Özellikle cilt bakımı noktasında pek çok kişi yeşil çayın olumlu etkilerinden faydalanmak için cilt maskesi yapıyor. İçerisinde bulunan antioksidan ve hücre yenileyici bileşenler, cildin daha ferah, parlak ve temiz görünmesini sağlar.

Cilt bakımı için kullanılan yeşil çay farklı kozmetik ürünlerin de içerisinde bulunur. Özellikle yağlı bir cilt tipine sahip olan kişiler yeşil çay sayesinde ciltteki yağı dengeleyebilir. Yeşil çayın zengin içeriğinden faydalanmak için farklı, alternatif tarifler de deneyebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da ilçeler ve mahallelerde hangi saatlerde elektrik kesilecek?

Antalya'da ilçeler ve mahallelerde hangi saatlerde elektrik kesilecek?