Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, kızılcığın içerdiği yüksek miktarda A, C, E ve K vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtti.
Prof. Dr. Arıca, kızılcığın zengin magnezyum ve kalsiyum içeriği ile dikkat çeken bir meyve olduğunu ifade etti. Türkiye genelinde yaygın olarak bulunan yabani kızılcık meyvesinin aşılanmış türlerinin özellikle Yalova, Bursa ve Malatya çevresinde sıkça üretildiğini vurgulayan Arıca, bu meyvenin sağlığa birçok faydasının bulunduğunu aktardı.
Prof. Dr. Arıca, özellikle Yalova, Bursa ve Malatya bölgelerinde yetişen kızılcığın tokluk hissi verici, ödem artırıcı ve yağ çözücü özelliklere sahip olduğunu belirterek, bu özelliklerinin obeziteyle mücadelede kullanılabileceğini ifade etti. Arıca, kızılcık meyvesini tarçın ve karanfille bir arada kaynatarak elde edilen karışımın aç karnına içilmesinin, bir ay içinde ortalama 8-10 kilo kaybına yardımcı olabileceğini paylaştı.
Ayrıca, Prof. Dr. Arıca, kızılcığın şerbet olarak veya kuru meyve olarak kullanılabileceğini, özellikle çocuklarda sık enfeksiyonları önlemek için kuru meyvenin birkaç kez tüketilmesini önerdi.