Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Fazla kiloları hızla kaybettiren doğal çözüm

Fazla kiloları hızla kaybettiren doğal çözüm

Özellikle Karadeniz bölgesine özgü olan bu muazzam meyve, sağlık dolu özellikleri ile dikkat çekiyor ve fazla kilolardan kurtulmak isteyenlere büyük destek sağlıyor. İşte o meyvenin faydaları...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, kızılcığın içerdiği yüksek miktarda A, C, E ve K vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtti.

Prof. Dr. Arıca, kızılcığın zengin magnezyum ve kalsiyum içeriği ile dikkat çeken bir meyve olduğunu ifade etti. Türkiye genelinde yaygın olarak bulunan yabani kızılcık meyvesinin aşılanmış türlerinin özellikle Yalova, Bursa ve Malatya çevresinde sıkça üretildiğini vurgulayan Arıca, bu meyvenin sağlığa birçok faydasının bulunduğunu aktardı.

Prof. Dr. Arıca, özellikle Yalova, Bursa ve Malatya bölgelerinde yetişen kızılcığın tokluk hissi verici, ödem artırıcı ve yağ çözücü özelliklere sahip olduğunu belirterek, bu özelliklerinin obeziteyle mücadelede kullanılabileceğini ifade etti. Arıca, kızılcık meyvesini tarçın ve karanfille bir arada kaynatarak elde edilen karışımın aç karnına içilmesinin, bir ay içinde ortalama 8-10 kilo kaybına yardımcı olabileceğini paylaştı.

Ayrıca, Prof. Dr. Arıca, kızılcığın şerbet olarak veya kuru meyve olarak kullanılabileceğini, özellikle çocuklarda sık enfeksiyonları önlemek için kuru meyvenin birkaç kez tüketilmesini önerdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Filistin-İsrail savaşında 17. gün

Filistin-İsrail savaşında 17. gün