Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Elektronik sigaralara dikkat! Kansere yol açıyor

Elektronik sigaralara dikkat! Kansere yol açıyor

Uzmanlar elektronik sigarada bulunan kadmium, nikel, nitrozamin gibi birçok kimyasal maddenin DNA hasarı yaparak kansere yol açtığına dikkati çekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elektronik sigaralara dikkat! Kansere yol açıyor
KAYNAK: İHA

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Coşkun, elektronik sigaraların içeriğinde bulunan kadmium, nikel, nitrozamin gibi kimyasal maddelerin DNA hasarı yaparak kansere neden olabileceğine dikkat çekti. Elektronik sigara kullanımının özellikle gençler arasında yaygınlaşması ve beraberinde getirdiği sağlık riskleri konusunda uyarılarda bulundu.

Elektronik Sigara ve Kanser İlişkisi 

Prof. Dr. Uğur Coşkun, elektronik sigaraların Türkiye'de giderek artan kullanımına ve bu konudaki yanlış bilgilenmeye vurgu yaparak, gençler arasında yaygınlaşan bu alışkanlığın sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine değindi. Elektronik sigaranın içeriğinde bulunan kimyasal maddelerin, özellikle DNA hasarı yaparak kansere yol açabileceğini belirten Coşkun, bu konuda yapılan bir analizin, elektronik sigaranın akciğer, baş-boyun, idrar kesesi ve meme kanseri riskini artırabileceğini gösterdiğini ifade etti.

Elektronik Sigaranın Kimyasal İçeriği Zararlı

Elektronik sigaranın çalışma prensibi hakkında bilgi veren Coşkun, nikotin ve gliserin gibi maddeler içeren sıvının ısıtılması ile buharlaşan bir mekanizma olduğunu söyledi. Ancak, elektronik sigaranın içerdiği kadmium, nikel, nitrozamin gibi kimyasal maddelerin asıl risk oluşturduğunu belirten Coşkun, bu maddelerin ısınma sonrasında kanserojen özelliklere bürünebileceği uyarısında bulundu.

Tıbbi Onkoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Coşkun

Prof. Dr. Uğur Coşkun, elektronik sigaranın içerdiği nikotinin kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine de vurgu yaparak, özellikle genç yaşlarda beyin gelişimine zarar verebileceğini ifade etti. Elektronik sigara kullanımının yaygınlaşmasının gençler arasında büyük bir endişe kaynağı olduğunu belirten Coşkun, bu konuda toplumu bilgilendirmenin önemine işaret etti.

Uluslararası Sağlık Kuruluşları Uyarıyor

Uluslararası sağlık kuruluşlarının da elektronik sigara kullanımının potansiyel sağlık risklerine dikkat çektiğini belirten Coşkun, bu alışkanlığın önümüzdeki yıllarda yeni bir kanser patlamasına neden olabileceği endişesini paylaştı. Toplumu, özellikle gençleri bu konuda bilinçlendirmenin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Uğur Coşkun, kanser ve kalp hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek bu alışkanlıktan kaçınılması gerektiğini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zonguldak'ta Yalnız Yaşayan Yaşlı Adam Yanmış Halde Evinde Ölü Bulundu

Zonguldak'ta Yalnız Yaşayan Yaşlı Adam Yanmış Halde Evinde Ölü Bulundu