Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Covid geçirenler kardiyoloji uzmanına başvursun

Covid geçirenler kardiyoloji uzmanına başvursun

Uzmanlar, Covid-19'un bağışıklık sistemini baskılayarak kalp krizi riskini artırdığına dikkat çekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Covid geçirenler kardiyoloji uzmanına başvursun
KAYNAK: İHA

Günümüzde Covid-19 salgını, başlangıçtaki şiddetini kaybetmiş olsa da etkileri hala hissediliyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Zeydin Acar'ın açıklamalarına göre, Covid-19 pandemisi sonrasında yaşamını yitiren hastaların yaklaşık üçte biri, kalp krizi veya kalp damar hastalıklarından kaynaklanıyor.

Covid-19'un Kalp Krizlerine Etkisi

Uzmanlara göre, Covid-19 geçirmiş bireylerde gerçekleşen kalp krizlerinin sayısında belirgin bir artış mevcut. Doç. Dr. Zeydin Acar, Covid-19'un sadece bir enfeksiyon ve sağlık sorunu olmadığını vurgulayarak, hastaların önemli bir kısmının Covid-19 sonrası kalp krizi veya kalp damar hastalıkları gibi durumlar nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtiyor.

Kalp Krizi Risklerini Anlatıyor

Acar, Covid-19'un bağışıklık sistemini baskıladığı durumlarda kalp krizi riskinin arttığına dikkat çekiyor. Kalp hastalıklarının, tansiyon hastalıklarının ve kalp damar hastalıklarının da bu risk grubunda olduğunu vurgulayan Acar, Covid-19'un ciğerleri etkilemesine rağmen, ölüm sebeplerinden birinin de kalp hastalıkları ve kalp krizleri olduğunu belirtiyor.

Erken Müdahalenin Önemini vurguluyor

Acar, kalp krizi ve benzeri riskler taşıyan hastaların, hastalık belirtileri başladığı anda bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini ifade ediyor. Özellikle Covid-19 sürecinde, hastaların geç başvurması sonucunda daha ciddi sonuçlar yaşandığını belirten Acar, Covid-19'un kalp hastalıklarını etkilediğini ve bazı durumlarda kalp krizine neden olduğunu açıklıyor.

Tedavi ve Kontrol Önemine İşaret Ediyor

Covid-19 geçirmiş ve nefes darlığı yaşayan bireylerin mutlaka bir kardiyologa başvurmaları gerektiğini vurgulayan Acar, tedavi sürecinin aksatılmaması gerektiğini belirtiyor. Bugünkü bilimsel çalışmalara göre, Covid-19 geçirenlerde kalp etkileri ve miyokardit gibi durumların sık görüldüğünü ve bu nedenle hastaların doktorları ile işbirliği içinde olmalarının önemli olduğunu dile getiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Muhittin Böcek’ten 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Muhittin Böcek’ten 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı