Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık Bilimsel olarak kanıtlanmış tansiyonu düşüren besinler

Bilimsel olarak kanıtlanmış tansiyonu düşüren besinler

Bazı besinler kan basıncını düşürerek tansiyonu dengelemeye yardımcı olur. İşte bilimsel olarak kanıtlanmış, tansiyon ilacı kadar etkili doğal besinler.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bilimsel olarak kanıtlanmış tansiyonu düşüren besinler
KAYNAK: Haber Merkezi

Bazı besinler, kan basıncını düşürerek tansiyon hastalığını önlemeye yardımcı olur. İşte tansiyon ilacı kadar etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış besinler. ABD’li uzmanlar, günlük olarak 2 tabak meyve ve 3 tabak sebze tüketimini öneriyor.

Tansiyonu Düşüren Besinler

Yaban Mersini ve Çilek

Yaban mersini ve çilek, antioksidan bakımından zengin meyvelerdir. Özellikle bir tür flavonoid olan antosiyaninleri içerirler. 2019’da yapılan bir araştırma, antosiyaninlerin kan basıncını düşürebileceğini öne sürüyor. Bu flavonoid açısından zengin meyveler, düzenli olarak tüketildiğinde kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir.

Muz

Muz, hipertansiyonu yönetmeye yardımcı olabilen potasyum içeriğiyle dikkat çeker. Amerikan Kalp Derneği'ne göre, potasyum sodyumun etkilerini dengeleyerek kan damarlarının duvarlarındaki gerginliği hafifletir. Bu da kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.

Bilimsel olarak kanıtlanmış tansiyonu düşüren besinler

Pancar

Pancar, kan basıncını düşürmede etkili bir besindir. Pancar suyu içmenin, arteriyel hipertansiyon hastalarında sistolik kan basıncını düşürdüğü bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Pancar suyu, yüksek nitrat içeriği sayesinde damar sağlığını desteklerken, diyastolik kan basıncını etkilemez.

Bitter Çikolata

Bitter çikolata, kakao içerdiği için flavonoidler bakımından zengin bir besindir. Amerikan Kalp Derneği, flavonoidlerin kan basıncını düşürmeye yardımcı olabileceğini belirtmektedir. Zaman zaman az miktarda bitter çikolata tüketmek, dengeli bir diyetin bir parçası olabilir.

Karpuz

Karpuz, nitrik oksit üretimini destekleyen bir amino asit olan L-sitrulin içerir. Nitrik oksit, kan damarlarının gevşemesine ve atardamarlarda esnekliğin teşvik edilmesine yardımcı olur. Bu etkiler sayesinde karpuz, kan akışını artırarak yüksek tansiyonu düşürmeye katkıda bulunur.

Bilimsel olarak kanıtlanmış tansiyonu düşüren besinler

Sarımsak

Sarımsak, antibiyotik ve antifungal özellikleriyle tanınan güçlü bir besindir. İçeriğinde bulunan allicin maddesi, kan basıncını düşürmede önemli bir rol oynar. Sarımsak tüketimi, kan damarlarını genişleterek yüksek tansiyonun dengelenmesine yardımcı olabilir.

Nar

Nar, antioksidan bakımından zengin olup yüksek tansiyonu önlemeye yardımcı olur. 2018’de yapılan bir araştırma, günlük nar suyu tüketiminin diyabet hastalarında kan basıncını düşürdüğünü göstermektedir. Ayrıca nar, kalp sağlığı için de faydalıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Turizm Fuarı (ATF), 6. Kez Kapılarını Açıyor

Antalya Turizm Fuarı (ATF), 6. Kez Kapılarını Açıyor