Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Antalya'da üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış: Sağlık Bakanlığı'na acil tedbir çağrısı

Antalya'da üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış: Sağlık Bakanlığı'na acil tedbir çağrısı

Antalya'da üst solunum yolu enfeksiyonlarında ciddi artış yaşanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış: Sağlık Bakanlığı'na acil tedbir çağrısı
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz, Antalya'da hastanelerde çalışan üyelerinden gelen bilgiler doğrultusunda üst solunum yolu enfeksiyonlarında ciddi bir artış tespit edildiğini belirterek, Sağlık Bakanlığı'ndan acil tedbir alınmasını talep etti. İçöz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'İlimiz genelindeki hastanelerde çalışan üyelerimizden gelen bilgiler ve basına yansıyan görüntülerde de görüldüğü üzere acil servislere başvuran hastalarda üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış gözlemlenmektedir. Ayrıca, COVID-19 testlerinin pozitif çıktığı bilgileri de sendikamıza ulaşmaktadır. Bu durum, acillere ve hastanelere yoğun başvurular dışında sağlık ve sosyal hizmet emekçileri arasında da solunum yolu enfeksiyonlarının yayılmasına neden olmaktadır'

İçöz, artan iş yükünü önlemek ve Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları (ÜSYE) artışlarını engellemek için aşağıdaki tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti:

  • Okullarda yeterli hijyen malzemelerinin temin edilerek sağlanması, çocuklara ve gençlere yönelik el yıkama ve hijyen konularında eğitimler verilmesi, görseller ile farkındalık yaratılmasına yönelik çalışmalar yapılması.
  • Toplu taşıma araçları başta olmak üzere hastaneler, fabrikalar gibi toplu çalışma alanlarında maske kullanımına yönelik uyarıların yapılması.
  • COVID-19 testlerinin yeniden yaygın olarak yapılması ve pozitif çıkanlara yönelik bulaşı önlemek amaçlı eğitimlerin ve gerekli tedbirlerinin uygulanması.
  • Sağlık emekçileri arasında hastalığın yayılımının artması nedeniyle test yapılıp rapor verilemediği durumlarda hasta sağlık emekçilerinin istirahat ettirilmesi.

İçöz, 'Yukarıda bahsedilen basit tedbirler, halk sağlığı ile sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sağlığının korunması açısından büyük önem arz etmektedir. Sağlık Bakanlığı'nın uyarılarımızı dikkate alarak bir an önce tedbir almasını bekliyoruz' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KYK yurdunda eski biber gazları patladı! Üniversiteside büyük panik

KYK yurdunda eski biber gazları patladı! Üniversiteside büyük panik