Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Anksiyete Bozukluğu Nedir? Kimler Risk Altında?

Anksiyete Bozukluğu Nedir? Kimler Risk Altında?

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı, yaygın anksiyete bozukluğunun yaşam kalitesini ciddi düzeyde etkilediğine dikkat çekti ve açıklamalarda bozuldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Anksiyete Bozukluğu Nedir? Kimler Risk Altında?
KAYNAK: İHA

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Taha Can Tuman, günlük yaşamda giderek artan yaygın anksiyete bozukluğunun önemine dikkat çekti. Tuman, hastalığın orta yaş ve yaşlılarda, kadınlarda, yalnız yaşayanlarda daha fazla görüldüğünü belirterek, bu durumun yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini vurguladı.

Anksiyete Bozukluğu Nedir? Kimler Risk Altında?

Doç. Dr. Tuman, yaygın anksiyete bozukluğunu en az 6 ay süren, günlük olaylarla aşırı kaygı ve endişe duyma olarak tanımlayarak, hastalığın ortaya çıkma riskinin orta yaş ve üzerinde, kadınlarda, ek hastalıkları olanlarda ve yalnız yaşayanlarda daha yüksek olduğuna dikkat çekti.

Doç. Dr. Taha Can Tuman

Anksiyete Bozukluğunun Fiziksel Etkileri ve Belirtileri

Hastalığın fiziksel etkilerine de değinen Tuman, baş, boyun ve sırt ağrıları, kas gerginliği, terleme, ağız kuruluğu gibi bedensel belirtilerin sıkça görüldüğünü ifade etti. Bu durumun yaşam kalitesini ciddi düzeyde etkilediğini belirtti.

Anksiyete Bozukluğu'nun Tedavi Yöntemleri 

Tedavi yöntemleri konusuna da değinen Doç. Dr. Taha Can Tuman, ilaç ve bilişsel davranışçı terapinin kullanılabileceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ATM'lerde büyük değişiklik: Belirli paraları kabul etmiyor!

ATM'lerde büyük değişiklik: Belirli paraları kabul etmiyor!