Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kadın Anksiyete bozukluğu gençlerde ve kadınlarda daha sık görülüyor

Anksiyete bozukluğu gençlerde ve kadınlarda daha sık görülüyor

Psikiyatri Uzmanı, çağın hastalığı olan anksiyete bozukluğunun özellikle gençlerde ve kadınlarda sıklıkla görüldüğüne dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Anksiyete bozukluğu gençlerde ve kadınlarda daha sık görülüyor
KAYNAK: İHA

Psikiyatri Uzmanı Dr. Hilal Dost, gençlerde ve kadınlarda sıklıkla rastlanan anksiyete (kaygı) bozukluğu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Dost, kaygı bozukluğunun genç yaşlarda ortaya çıktığını ve kadınlarda erkeklerden 2 kat daha fazla görüldüğünü belirterek, hastalığın tedavi edilebilen bir sağlık sorunu olduğunu vurguladı.

Gençlerde ve Kadınlarda Daha Sık Görülüyor

Kaygı bozukluğunun dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unu etkileyen bir rahatsızlık olduğunu belirten Dr. Hilal Dost, uzun yıllar süren araştırmalar sonucunda bu rahatsızlığın genellikle genç yaşlarda ortaya çıktığının tespit edildiğini açıkladı. Ayrıca, kadınlarda erkeklerden 2 kat daha fazla görüldüğüne dikkat çekti.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Hilal Dostsağl

Anksiyete, Gündelik Hayatı Etkileyen Bir Rahatsızlık

Anksiyetenin kişinin gündelik hayatta karşılaştığı olumsuzluklara bağlı olarak hissettiği, bazen hiçbir uyarı olmaksızın da kendiliğinden ortaya çıkabilen bir psikolojik durum olduğunu ifade eden Dr. Dost, bu durumu huzursuzluk, stres, baskı altında hissetme şeklinde tanımladı. Kaygı bozukluğunun günümüzde stres ve huzursuzluğun yerini aldığını belirtti.

Tedavisi Mümkün Bir Sağlık Sorunu

Dr. Hilal Dost, hastalığın tedavisinin mümkün olduğunu ve tanıda işlevselliği bozan, günlük hayatı etkileyen belirtilerle ortaya çıktığını söyledi. Kaygı bozukluğu tedavisinde terapinin etkili bir yöntem olduğunu belirten Dr. Dost, ilaç tedavisine ihtiyaç duyulan durumlarda ise hastanın yaşadığı sorunlara göre programlama yapıldığını açıkladı.

Uzman Yardımı Almak Önemli

Uzman Psikiyatri Uzmanı, belirtilerin herhangi birisinin dahi yaşanması durumunda bir psikiyatri uzmanına başvurmanın önemine vurgu yaparak, psikolojik rahatsızlığın daha ciddi sorunlara yol açmasını engellemenin büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rıza Kayaalp Avrupa Şampiyonası Öncesi Hedefini Açıkladı

Rıza Kayaalp Avrupa Şampiyonası Öncesi Hedefini Açıkladı