Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Yandaşa kıyak sınavı !..

Yandaşa kıyak sınavı !..

ÖSYM’nin okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için 21 Nisan’da yapacağı sınava eğitim sendikalarından tepki var. Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, sınavın objektif değil, iktidar yandaşlarını kazandırmak amacıyla yapıldığını öne sürdü. Eğitim-İş Şube Başkanı Fatin Iltar ise mülakat yerine sınav yapılacak olmasının bir gelişme olduğunu söyledi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yandaşa kıyak sınavı !..

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için ÖSYM'nin ilk kez yapacağı sınavın tarihi 21 Nisan Pazar günü olarak belirlendi. Sınava başvurular 28 Şubat-11 Mart arasında alınacak.  Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) yapılacak sınavın objektif olmayacağını öne süren Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, “Nedense bu tür sınavlarda kazananlar önceden hep belli oluyor. Daha önce FETÖ yapılanmasında yer alan kişilerin hep birinci, ikinci oluyordu” dedi.
ÖSYM tarafından ilk kez düzenlenecek "Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı" (EKYS) 21 Nisan'da yapılacak. EKSY sınavına dair bilgilendirme kurum tarafından resmi web sitesinde açıklandı. Bakanlığın internet sitesinden, Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) duyurusu yayımlandı.
Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı’nın (EKYS)  duyurusundan sonra Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, sınavın Yükseköğretim Kurulu’nun maddi gelir sağlamak amacıyla yapmak istenildiğini aktardı.  Öztürk,  “Bugün üniversite sınavları ve diğer bütün sınavları YÖK yapıyor. Bu vesileyle para toplanıyor. Bütçe’de para azaldı ki,  devlete para toplanacak” dedi.
Kadir Öztürk, Türkiye’de yapılan sınavların göstermelik olduğunu ‘ÖSYM’nin açıkladığı sıralamalara göre fizik öğretmenliği branşında Türkiye birincisi, olan Deniz Eren Demir’in mülakat sınavında tüm sorulara doğru cevap vermesine rağmen 54,00 puan alarak başarısız kabul edilmesiyle atanmamasını örneğiyle hatırlattı.
Kadir Öztürk, Deniz Eren Demir’in başarısız kabul edilmesini mevcut iktidara yakın olmaması ve daha bağımsız bir hayat yaşaması sonucu olduğunu söylerken mevcut iktidarın kendi görüşlerine aykırı olan vatandaşları elediğini vurguladı.
SENDİKA TEMSİLCİLERİ GÖZETMEN OLSUN 
Öztürk, “Nedense kazananlar hep belli oluyor. Daha önce FETÖ yapılanmasında yer alan kişiler hep birinci ikinci oluyordu. Bin kişi alınacaksa o bin kişi zaten belli ama bir milyon kişi sınava giriyor. Bu durumu ortadan kaldırıp objektif olabilmek için. Bugün sendikalarla birlikte sınav soruları hazırlanmalı ve gözetmenler sendikalardan olmalıdır.  Bütün sendikalar ama sadece yandaş sendika olmamalı” dedi.
Ülkenin gün geçtikçe,  geri bir sisteme düştüğünü söyleyen Öztürk, “ Mesela 40 dakika ders 40 dakika teneffüs projesi uygulayacaklar. Burada da okullar aynı mantıkla birilerine peşkeş çekiliyor. Müdürlerin de, müdür yardımcılarının da bu sınava girmesindeki gaye başarılı olmak ama, sisteme yakın olanlar yer alacak. Sınav göstermelik aslında” dedi.  
Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı’nın bir gelişme olduğunu söyleyen Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar ise, “Mülakat demek yandaş kayırıcılığı demek. Sınav duyurusu yapılmış, ama bu çözüm değil. Yüzde 80 sınav puanı yüzde 20 mülakat diyorlar ama bu yeterli değil.  Mümkün olduğunca kendi yandaşlarına yönelik davranacaklar. Biz kesinlikle mülakatın olmamasını istiyoruz” dedi.
Iltar, mülakat olması ısrarı devam ederse sendika temsilcilerinden gözlemci olarak bulunması gerektiğini  söylerken, “İşin uzmanlarından birer kişi olması gerektiğini savunuyoruz. Bu olmadığı takdirde biz gene buna karşıyız. Ama yine de bir gelişmedir” dedi.  Dilara Açikyildiz

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Rantçı değil, halkçı belediye’

‘Rantçı değil, halkçı belediye’