Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber ..Ve kazanan açıklanıyor

..Ve kazanan açıklanıyor

Atatürk Parkı’nda Valilik Konutu duvarından başlayıp, Liman’a kadar olan 7 kilometrelik sahil şeridinde uygulanacak Konyaaltı Sahil Projesi’nin startı proje yarışması sonuçlarının yarın açıklanması ile verilecek.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
..Ve kazanan açıklanıyor

Atatürk Parkı’nda Valilik Konutu duvarından başlayıp, Liman’a kadar olan 7 kilometrelik sahil şeridinde uygulanacak Konyaaltı Sahil Projesi’nin startı proje yarışması sonuçlarının yarın açıklanması ile verilecek.

BİRİNCİ PROJE 60 BİN LİRA ÖDENECEK

Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Mimar ve Şehir Plancısı Zekai Görgülü’nün başkanlığında toplanan ‘Konyaaltı Sahili, Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Proje Yarışması’ jürisi yarışmaya katılan 51 proje üzerinde yaptığı değerlendirmeyi tamamlayarak, yarışmayı kazanan proje ile üçüncü, üçüncü ve mansiyona layık görülen projeleri Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdi. Yarışmada kazanan ve 60 bin lira ödül alacak projeyi Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yarın saat 17.00’da ASAT’ta düzenlenecek toplantıda açıklayacak..

Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nin gerek mimari tasarım gerekse de planlama açısından ve kent bütünü ile de ilişkisi kurgulanarak uzun yıllar bütünsel bir yaklaşımla ele alınmadığı, Konyaaltı Beach Park diye adlandırılan alanda ve daha sonra bu alandan limana kadar olan kıyıda inşa edilen mevcut tesisler zamanla işlevini kaybettiği düşüncesinden yola çıkılarak,  sahilin kentlilerin ve kent dışından gelen konukların kültür alış verişi içinde nitelikli bir biçimde deniz, deniz sporları ve kıyıyı kullanmalar,ı sahilin Antalya kent kimliğinin zenginleşmesine katkıda bulunmasının yanı sıra özgün mekan tasarımı ve güzel sanatların teşvik edilmesi amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce Mimarlar Odası Antalya Şubesi koordinasyonunda Kamu İhale Kurumu Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği uyarınca serbest, ulusal ve tek kademeli olarak "Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Sahili, Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Proje Yarışması" açılmıştı.

Atatürk Parkı’nda Valilik Konutu’nun duvarından başlayıp, Beach Parkı’da içerisine alan proje ile Liman’a kadar olan 7 kilometrelik sahil şeridinin planlanması hedeflendiği Konyaaltı Sahili, Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Proje Yarışması’nı kazananlar belli oldu. Atatürk Parkı’nda Valilik Konutu’nun duvarından başlayıp, Beach Parkı’da içerisine alan proje ile Liman’a kadar olan 7 kilometrelik sahil şeridinin planlanması hedefleniyor. Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin raportörlüğünde  Zekai Görgülü’nün başkanlığında, Tahsin Yılmaz, Alişan Çırakoğlu, Burhan Kızılöz ve Mahmut Durmuş’tan oluşan jüri, yarışmaya katılan 51 projeyi değerlendirdi ve kazananları Büyükşehir yönetimine iletti. Yarışmayı kazanan ve 60 bin liralık ödülü almaya hak kazanan proje ile, yarışmada ikinci ve üçüncü olan projeler ile mansiyona layık bulunan projeler basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulacak.

Yarışmada ikinci olan projeye 50 bin, üçüncü projeye 40 bin, mansiyon kazanan 5 projeye de 15’er bin lira ödül dağıtılacak.

SEZONA SADECE PLAJ TESİSLERİ YETİŞECEK

Akdeniz GERÇEK’in edindiği bilgilere göre birinciliği kazanan projenin uygulama planları 3 ay içinde tamamlanabilecek, Büyükşehir Belediyesi, Konyaatı sahilinde uygulanmamı düşünülen proje için Antalya halkının da görüşlerini alacak. Uygulama planları ve Antalya halkının görüşlerinin değerlendirilmesi 5 ila 6 aylık bir süreyi kapsayacağı için Konyaaltı sahilinde 2015 sezonunda sadece duş, tuvalet, soyunma kabini gibi plaj tesisleri hizmete sokulacak. Projenin diğer bölümlerinin iki yıl içerisinde tamamlanması düşünülüyor.(Vahide YANIK)

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Gencer istifa yönetim istifa”

“Gencer istifa yönetim istifa”