Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber ‘Toprağımı geri istiyorum!’

‘Toprağımı geri istiyorum!’

Antalya’nın Serik İlçesi’ne bağlı Belkıs’ta Anadolu Ateşi’ne kiraya verdiği ve daha sonra arazinin niteliğinin değiştirildiğinin görülmesi ile grubun taşınmazdan tahliyesini istediğini, ancak önüne bürokratik engeller çıktığını ifade eden Hüseyin Avni Aykol, “Kamulaştırma yoluyla özel şirket destekleniyor” diyerek yetkilileri hukuka uygun hareket etmeye çağırdı

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Toprağımı geri istiyorum!’

    2008 yılında dönemin Belkıs Belediyesi Başkanı ve köyün ileri gelenlerinin tavsiyesiyle Serik Belkıs’taki taşınmazını kiraya verdiğini iddia eden Hüseyin Avni Aykol, şimdilerde Anadolu Ateşi’ne kiraya verdiği alanın tarım alanı olmaktan çıkarıldığını görmesiyle tahliyesinin gerçekleştirilmesi mücadelesini sürdürüyor. Alanın gruba ‘tarım alanı’ olarak verildiğini ve geriye tarım alanı olarak almak istediklerini ifade eden Aykol, “Biz bu kişilere 2017'den sonra iki ya da üç kez orayı boşaltmaları için ihtar çektik. Bize aldıkları gibi, yani tarla olarak teslim etmelerini istedik. Benim yerimden çıkmak istemediler ve dolayısıyla alanı gasp etmiş oldular” dedi.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR

    İşte Aykol’un dikkat çeken iddiaları: 

    “Antalya Bölge Kurulu, buranın yıkımına karar verdi. Bunlar da bu yıkım kararını alarak babalarının mülküymüş gibi o zamanların Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a verdiler. Bakan Kurtulmuş, buranın yıkım kararını durduruyor. Bu sırada Serik'e Remzi Yıldız isminde bir belediye başkanı. Belediye, Anadolu Ateşi'nden Mustafa Erdoğan'la anlaşıyor. Erdoğan, belediyeye belli bir ücret ödüyor. Erik bahçelerimin olduğu yere Ören Karşılama Merkezi, onların bulunduğu yere de Göster Merkezi plan projesi yaptırıyorlar. 

    Biz bunların sonradan farkına vardık. Konuyla ilgili olarak dava açtık.  İptal kararını aldık. Danıştay 6. Dairesi'nde de karar onanıyor. Binlik ve beş binlik planları bu kişiler yapmadığı için ben cebimden karşılayarak yaptım.  23 bin 600 TL para harcadım. Benim yerimi halen işgalci bir şekilde gasp etmeye kalkıyorlar. Antalya 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde tahliye davası açtık. Mahkeme bizim lehimize karar verdi. Avukatımız da bu kişileri icraya verdi. Karar şu anda istinat mahkemesinde.”

‘SİYASİ BAĞLANTILARI GÜÇLÜ KİMSELER’

    Mustafa Erdoğan’ın yönetimindeki grubun kendileriyle görüşmek istediklerini ve bu süre zarfında yine Mustafa Erdoğan’ın çeşitli bakanlıklara ve yetkili kişilere ziyaretlerde bulunduğunu iddia eden Aykol, “Siyasi etkinlikler sonrasında benim 40 dönümlük yerimi elimden almak istiyorlar” diyerek başta Büyükşehir Belediyesi ve Serik Belediyesi olmak üzere bazı kurumları çok sert ithamlarda bulundu. Aykol şu açıklamalarda bulundu: “Burası gösteri ve kültür sanat yeri olarak belirtilip kamulaştırılarak benim elimden alınmak isteniyor. Müzeler Genel Müdürlüğü Tespit ve Planlama Daire Başkanlığı'ndan gelen yazılar var elimde.  Bu yazılar Tarım İl Müdürlüğü'ne geliyor. Diyor ki; 'buralar tarım alanından çıkarılarak bize bildirilmeli.' Mustafa Erdoğan müdürlüğü arayıp 'burası benim yerim, ben burayı tarım alanından çıkarmak istiyorum' diyor. Bu sürece yalnızca Vali Yardımcısı itiraz ediyor. Ancak çoğunluğun kararı çıkıyor.

    Ancak bu şartlar altında oranın tarım alanı olmaktan çıkarılması mümkün değil. Halen daha Müzeler Genel Kurulu olsun, gerek belediyelerimiz olsun, bu özel şirkete zenginleştirme sağlıyorlar. Bunu da Anadolu Ateşi'nin Antalya'ya katkısı olduğunu söyleyerek yapıyorlar. Turist otele geliyor, otelden tur operatörleriyle araçlarla bu alana geliyor, program bittikten sonra da otellerine geri dönüyorlar. Katkı olması için sattığın biletlerden vergi vermen gerekiyor. Hangi maliyeci bunlara gidip hesap sorabiliyor? Soramaz çünkü bu adamlar hem siyasi bağlantıları çok güçlü kimseler, hem de kamuoyunda algı operasyonunu iyi beceriyorlar.”

‘BENİM YERİMİ TERK ETSİNLER’

   Aykol, “Belediye yıkım kararı aldı, buranın iskan ruhsatı yok' diyerek şöyle devam etti: 

    "Biz CİMER'e de şikayette bulunduk. Ruhsatsız bir evi vatandaş yaptığı zaman yıkmasını biliyorsun da niye burayı yıkmasını bilmiyorsun. Mahkeme kararı olmasına rağmen durum böyle. Toprak Kurulu'nun almış olduğu kararın iptali için mahkemede iptal kararı açtık. 6. İstinat Mahkemesi'nde kazanmış olduğumuz davanın neticelenmesini bekliyoruz. Bizim yerimizin boşaltılmasını istiyoruz. Kamulaştırma yaptıktan sonra buraya Kültür Merkezi yapıp 49 yıllığına kiralayacaklar. 

    Orası turistik bir alan değil, belediyeye ya da hazineye ait değil. Tek tapu, 1 asırlık tarım alanı. Tarlamızı kimler adrese teslim etmek üzere elimizden almak istiyor? Anadolu Ateşi'ne verilmek üzere, kamu yararı bahanesiyle, Antalya Serik Belkıs Mahallesi 114/8 parseldeki 100 yıllık tarlamızı hangi güçler tarafından elimizden alınmaya çalışılıyor? Biz yasal haklarımızı arıyoruz, süreç devam ediyor. Tarım İl Müdürlüğü'nü CİMER'e şikayet ettik. Biz bu memurlar için soruşturma açılmasını istedik. Ben toprağımı istiyorum. Benim yerimi terk etsinler!”

 

‘SÜREÇ BİZDEN ÇIKTI’

    Aykol'un iddialarını sorduğumuz Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "Söz konusu alan, Hüseyin Avni Aykol'un. Vatandaşın bizde devam eden bir dosyası var. Alanın şu anda planları iptal ve yeni bir plan yapılmadı. Bahsettikleri mahkeme kararlarıyla bu planlar iptal edildi. Orası gösteri merkezi alanı olarak planlıydı. Plan hazırlandı, kurula iletildi ancak henüz karar alınmış değil. Bu bölge, Büyükşehir'in onama yetkisine sahip olan bir bölge değil. Sit alanı olduğu için planları koruma kurulu onaylıyor. Vatandaş talebini kurula yaptı ancak henüz onaylanmış değil."

 

“BİZİM BÖLGEDE ÇALIŞMAMIZ YOK”

    Aykol'un 'Burası kamulaştırılıp özel şirkete tahsis edilmek isteniyor' iddiası da sorulan Büyükşehir Belediyesi, şu yanıtı verdi: 

    "Bu yalnızca şahsın bir iddiasıdır. Henüz onaylanmış bir planı olmadığı için bu alan plansız bir alan. İmar planı yok. Bizim onama yetkimiz olmadığı ve bu konunun Büyükşehir Meclisi'nde değerlendirilecek bir konu olmadığını vurguluyoruz. Vatandaş kendi dosyalarını hazırlıyor, ilgili mercilere de yönlendiriyor. Kendi takibini yapıyor. Bizim bu bölgede bir çalışmamız yok."

 

 

“SÜREÇ BİZDEN ÇIKTI”

    Yine iddiaların odağındaki Serik Belediyesi'nden ulaştığımız yetkililer şöyle konuştu:

    "O yer için elimizdeki bilgilerde şöyle deniliyor; bir kısma Ören Yeri Karşılama Merkezi deniliyor. Ortada bir yol ve sahne alanı var, amfi alanı var, gösteri merkezi var. Burada şu not da düşülüyor; Ören Yeri Karşılama Merkezi olan yerde Antalya 3. İdari Mahkemesi kararıyla iptal edilmiş olup iptal kararı Danıştay 6. Dairesi'nin kararıyla onanmıştır, iptal kararı var. Bizim güncel programımızda bu şekilde yazıyor. Mahkeme kararıyla yürütme durduruldu. Biz yeni bir plan yaptık. 

    Hüseyin Avni Aykol plana itiraz etti. Kendisi yaptırmak istedi planı ve yaptırdı. Koruma amaçlı imar planı olması gerektiği için Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'na gitti. Kurul planı eksik buldu. Bu aşamadan sonra Serik Belediyesi'nin yapabileceği bir şey yoktur. Kurulun kararı şahsın kendisinde de mevcut. Şu an burası ne birine verilebilir ne de başka bir şey yapılabilir. Şu anda süreç bizden çıktı. Koruma amaçlı imar planları sıradan imar planlarından çok farklı bir süreç ile hazırlanıyor. Arkeoloğu, mimarı ve çok farklı teknik elemanlarıyla hazırlanıyor.”

    Özgür Cem Boynueğri

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Esen yeniden aday!

Esen yeniden aday!