Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber “Sebep, AKP politikaları”

“Sebep, AKP politikaları”

İç savaştan kaçan Suriyelilerin Avrupa’ya geçiş girişimlerinin acı sonu; Bodrum’dan yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmek isterken botların batması sonucu hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aylan Kurdi’nin sahile vuran cansız bedeni ile tüm insanlığın yüreğin

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Sebep, AKP politikaları”

İç savaştan kaçan Suriyelilerin Avrupa’ya geçiş girişimlerinin acı sonu; Bodrum’dan yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmek isterken botların batması sonucu hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aylan Kurdi’nin sahile vuran cansız bedeni ile tüm insanlığın yüreğini yaktı. Antalyalı siyasetçiler de bu duruma neden olan AKP’yi topta tuttu

MUHALEFET ELEŞTİRDİ,

AKP ‘İSTİKRARSIZLIK’ DEDİ

2 Eylül gecesi yaşanan acı olayın ardından açıklama yapan CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, yaşananların AKP Hükümeti’nin Suriye üzerinde uyguladığı yanlış dış politikanın sonucu olduğunu söyledi. MHP İl Başkanı Adnan Kaya da AKP’yi takiyye ile siyaset yapmakla suçladı. Kaya AKP’nin eline geçen her fırsatı siyasete araç olarak kullandığını söyledi. AKP İl Başkanı Rıza Sümer ise durumu, 7 Haziran sonrası Türkiye’de yaşanan siyasi istikrarsızlığa bağladı.

 

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen,’’Diktatör olduğu iddiası ile Suriye’deki halkı bu diktatörün zulmünden kurtarmak amacı ile sözde bir dış siyaset izlediler. Dış siyaset ile Suriye’deki muhalif güçlere silah, gıda her türlü yardımı yaparak bu siyaseti yürüttüler. Son derece trajik sonuçlara neden olan bir durumu yarattılar. Şuanda Türkiye’nin de mücadele etmek zorunda kaldığı IŞID belasını ortaya çıkardılar. Küresel güçlerin de parmağı olan AKP Hükümeti’nin de desteği ile yaratılan durumun mağduru her zaman olduğu gibi çocuklar oldu. Bu trajik durum izlenen yanlış politikaların ürünüdür’’dedi.

CİDDİ ÇALIŞMA GEREKİYOR

Suriyeli göçmenler ile ilgili acil çalışma yapılması gerektiğini söyleyen Esen, ’’Ama biz şimdi bunları eleştirmek ya da yermek yerine ortada çok acil olan bir insanlık dramı var. Bununla ilgili ne yapmamız gerektiğini düşünmeliyiz. Bununla ilgili yapmamız gereken ilk şey de önce Suriye konusundaki dış politikamızı oturup hemen gözden geçirmemiz gerekir. AKP’nin bugüne kadar yardım ettikleri kesime yardımların kesilmesi gerekir. Göçmenler ile ilgili çok ciddi çalışma yapılıp bu insanların insanlık dışı, aç, sefil yaşamlarına son verilecek düzenlemelerin tüm uluslararası kamuoyu tarafından beraberce yapılması lazım’’ dedi.

CHP OLARAK EN BAŞINDAN BERİ SÖYLEDİK

Savaşların ve bir ülkede iç karışıklığın nasıl trajik sonuçları olacağını CHP olarak en başından beri söylediklerini ifade eden Esen,’’Hiçbir suçu, günahı olmayan 3 yaşındaki bir çocuğun cesedini görünce anlamak lazım. Maalesef CHP olarak en başından beri söyledik, hiç kimseye sözümüzü dinletemedik, duyuramadık. Neticede bu çocuk ölümü ile bunu tüm dünyaya haykırdı. Söylenecek tek söz var; bunu engelleyemeyen herkese yazıklar olsun. O çocuğun cansız bedeninin sahile vurmuş bir şekilde orada olmasına sebep olan herkese yazıklar olsun’’dedi.

PROTESTO YERİNE PARTİLERİNİ UYARSINLAR

AKP’li gençlerin ölen Suriyeli çocuk için tepki eylemi yapmalarının trajikomik olduğunu söyleyen Esen, ’’AKP’li gençlerin de bunu sadece ve sadece bir protesto yaparak kınaması açıkçası trajikomik bir durum.  Türkiye’de böyle bir olay gerçekleştiyse bunu ilk önce 13 yıldır bu ülkeyi yönetenlere sormak lazım. 13 Yıldır bu ülkeyi yönetenlerin gençlik kolları gidip de protesto yapmak yerine doğru politikalar yapmaları için yukarıyı uyarsalardı, eminiz ki çok daha faydalı olurdu’’diye konuştu.

AKP’YE GÖRE SEBEP; SİYASİ İSTİKRARSIZLIK

Suriyeli göçmenlerin 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye’de meydana gelen siyasi istikrarsızlık nedeni ile Avrupa’ya göç etmek istediklerini söyleyen AKP İl Başkanı Rıza Sümer, “7 Haziran genel seçimlerinden önce Suriyeliler niye gemiler ile yurtdışına gitmeye çalışmıyorlardı? Onu irdelemek lazım. 7 Haziran’dan sonra ülkede bir kargaşa ve belirsizlik ortamı doğdu. Muhalefet partilerin Suriyelileri sınır dışı edileceklerine dair söylemleri oldu. AKP’nin tek başına iktidara gelememesinden kaynaklı Suriyeliler tedirgin oldu. Tekrar Suriye’ye savaşın içerisine gönderilme korkusu yaşadılar. Bu korku üzerine Avrupa’ya kaçmak istiyorlar. Türkiye’de istikrarsızlığın sonuçlarıdır diye düşünüyorum. Hiçbir şekilde AKP’nin izlediği Suriye politikasından kaynaklanmıyor. 2 milyon Suriyeliye kucak açtık. Bu söylemleri söyleyenler Suriyeli çocuklar üzerinden siyaset yapıyorlar maalesef’’diye konuştu.

AKP TAKİYYE İLE SİYASET YAPIYOR

MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya, ’’Bir ülkenin iç işlerine karışırsan üzerine yük biner. O yükü de taşıyamayınca da böyle sonuçlar ortaya çıkar. Ülkemizin komşuları ile ilişkilerin hangi boyutlarda olduğunu hepimiz biliyoruz’’dedi. AKP’nin takiyye ile siyaset yaptığını söyleyen Kaya, ’’AKP takiyye ile siyaset yapıyor. Daha düne kadar kefen ile siyaset yapanlar bugün şehit cenazeleri geldiği zaman sessiz kalmaları bunun bir göstergesi. Eline geçen her fırsatı siyasete alet eden bir zümre’’ diye konuştu. DENİZ TOPKAYA

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ne olur ayağa kalk!

Ne olur ayağa kalk!