Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Ranta ’Zeytinköy’ kılıfı

Ranta ’Zeytinköy’ kılıfı

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, kamuoyunun tepkisine kulak asmayarak Kızıltoprak Mahallesi’nde bulunan Muratpaşa Vakfı’na ait olan semt spor alanının 30 hektarlık bölümünü ticari alana dönüştüren plan tadilatını oy çokluğuyla kabul etti. CHP gurubu p

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ranta ’Zeytinköy’ kılıfı

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, kamuoyunun tepkisine kulak asmayarak Kızıltoprak Mahallesi’nde bulunan Muratpaşa Vakfı’na ait olan semt spor alanının 30 hektarlık bölümünü ticari alana dönüştüren plan tadilatını oy çokluğuyla kabul etti. CHP gurubu plan değişikliğine ret oyu verdi.

SEMT SPOR ALANI TİCARETE DÖNÜŞTÜ

Kızıltoprak Mahallesi’ndeki ticari alan ağılıklı proje daha önce mahkemece iptal edilmişti. Antalya’nın merkezinde yeni bir ticaret alanı yaratan plan değişikliğine Zeytinköy kılıfı uyduruldu. Plan değişikliği ile Kızıltoprak Mahallesi’nin kentin uyuşturucu merkezi olan Yeşiildere(Zeytinköy)Mahallesi’ne komşu olduğunu, ticari alandan ayrılan 7 hektarlık alanda 20 milyon lira harcanarak olimpik yüzme havuzu yapılacağı açıklandı. Büyükşehir Belediye Meclisi, olağanüstü toplantısında daha önce unutulan denetim komisyonu seçimini de yaptı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Menderes Türel’in önceki toplantıda gündeme almadığı denetim komisyonunun seçimi için dün yaptığı olağanüstü toplantıda Antalya’nın geleceğini olumsuz etkileyecek bir karara daha imza attı. Meclis’te AKP ve MHP guruplarının oylarıyla Kızıltoprak Mahallesi’nde Vakıflar ait olan ve planda semt spor sahası olarak yer alan 37 hektarlık devasa arazinin 30 hektarlık bölümünü ticari alana dönüştürdü, böylece yeni bir rant alanı yarattı. CHP gurubu plan değişikliğine ret oyu verirken, bu tartışmalı plan tadilatına ‘Zeytinköy’ kılıfı uyduruldu. Planda spor sahası olarak kalan 7 hektarlık alanda Antalya’nın uyuşturucu merkezi olarak bilinen Yeşildere(Zeytinköy) Mahallesi’nin sosyal yönden gelişimine katkı sağlayacağı belirten olimpik yüzme havuzu yapılacağı belirtildi. Yüzme havuzu için hazırlanan projenin 20 milyon lira bedelli olduğu bildirildi.

Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'nde Muratpaşa ilçesi,  Kızıltoprak Mahallesi’ne komşu ve ‘Zeytinköy’ olarak isimlendirilen bölgede mülkiyeti Muratpaşa Vakfı’na ait olan Kızıltoprak'ta olimpik standartlarda kapalı yüzme havuzu projesi oy çokluğu ile kabul edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  proje için 20 milyon TL'lik bütçenin beklediğini belirtti. CHP grubu ticari alana açıklamasına neden olacak binlik ve 5 binlik planlara itiraz etti. CHP’de Ruhi Beşiktaş’ın yerine CHP Serik Meclis üyesi Faik Çıtak  gurup sözcüsü olarak görev yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Zeytinköy bölgesine yapılacak spor alını hakkında geçmişte yaşanan süreçleri aktardı. Başkan Türel, “Antalya’da 33 bin kişilik stadyum, 10 bin kişilik çok amaçlı kapalı spor salonu 100’üncü Yıl’a yapmak amaçlı yola çıktığımız süreçte, amatör spor kulüplerin çok önemli hizmetleri için 100’üncü Yıl’dan farklı farklı bir yere taşınması zaruret haline gelmişti. Bu çerçevede oraya lıspor salonu ve stadyum yapılacağı için amatör spor kulüplerine bir alan arayışına geçtik.  250 dönüm vakıflara ait olan ve planlarda da spor alanı olarak planlanmış bu alanı bulduk. O dönemde bir ortak mutabakatla protokol imzaladık. Vakıflar, mülkiyeti kendine ait olduğu için alanın yüzde 70’ini spor alanı olması, yaklaşık 30 dönümlük bir alanın da ticarete çevrilmesi halinde kullanım ile ilgili kolaylık sağlayabileceklerini söyledi. Biz 3’lü protokol imzaladık” dedi.  

Yapılan protokol neticesinde yüzde 30’luk alanı ticaret alanına çevirdiklerini belirten Menderes Türel, “Yaptığımız proje idare mahkemesi tarafından iptal edildi. Yargının kararı karşısında boynumuz kıldan ince. Planladığımız tesisler, yargı kararı nedeniyle yapılamaz hale geldi. Biz görevden ayrıldıktan sonra protokol karşılıklı fes edildi. İş duraksamaya neden oldu” diye konuştu. 

Türel, Antalya’da uluslararasında müsabakaların yapılabileceği yüzme havuzumuz senelerdir olmadığını, bir ihtiyaç olduğunu belirterek “Gençlik Spor Genel Müdürlüğümüz bununla ilgili projeleri hazırladı. Ödeneği ayrıldı. Ancak ödeneği ayrılmasına rağmen alan bulunabilmesi konusu önümüze ciddi bir sorun olarak geldi. Yaklaşık 20 milyon lira kapalı havuz bütçesi hazır bekliyor. Ama biz bu arazi meselesini çözemediğimiz için bu sefere bütçe gittikten sonda bir daha ne zaman gelir. Daha öncede meclisimizin gündemine taşıdık. Ancak orada da farklı hukuki sıkıntılar ortaya çıkınca yeniden duraksadı. Vakıfların ticari alan ısrara ve talebi de sürüyor. Bu konuda arkadaşlarımız yeniden Antalya kapalı yüzme havuzu kazandıralım amacıyla üçlü görüşmeleri yeniden yaptık. Dolayısıyla burada bir an önce bu sorunu çözersek Antalya hep birlikte olimpik yüzme havuzunu kazandırmanın önünü açmış olacağız. Takdir meclisimizin” dedi.

Türel’in konuşmalarının ardından, AKP Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, 1/25 binlik plana gerek olmadığını belirtti. MHP ve CHP ise imar ve şehircilik daire başkanlığın görüşü olan 1/25 binlik plan yapılmasına gerek olmadığı oyladıkların belirtti. 25 binlik plan yapılmasına gerek olmadığı oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 4’üncü maddesinde Kızıltoprak 5 binlik planda ve yine gündemin 5’inci maddesi olan binlik planlarda CHP grubu ticari alanının önünü açan plan değişikliklerine itiraz etti. Bu iki madde AKP ve MHP gruplarının kabul etmesi sonucu, oy çokluğuyla kabul edildi.

DENETLEME KOMİSYONU SEÇİLDİ

Denetleme Komisyonu seçimlerinde sandıktan çıkan oy sayısı ile zarftan çıkan oy sayısı 77 oldu. Yapılan sayımların ardından, AKP’den Mustafa Eroğlu 70 oy, Mesut Kocagöz 70 oy, Halit Çilengir 69 oy, CHP’den ise Sıtkı Soydal 67 oy, Mehmet Cengiz Büyükgebiz 66 oyla seçildiler.

MANAVGAT'A ASFALT TESİSİ

Manavgat'ta Büyükşehir Belediyesi'nin kuracağı asfalt plent tesisinin de imar planları oy birliği ile kabul edildi. Yapılan binlik planlama doğrultusunda asfalt plent tesisi Manavgat'ın Hacıobası Mahallesi'nde kurulacak. MÜHÜBE DEMİRBAŞ

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hami'den  'sakatlanmayın' uyarısı

Hami'den 'sakatlanmayın' uyarısı