Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Ranta değil halka açılsın

Ranta değil halka açılsın

Geçtiğimiz yıllarda AVM, çok katlı rezidans, belediye hizmet alanı olacak iken açılan davalar sonucu 100. Yıl Caddesi 12581 ada 6 parselde devam eden ‘Millet Bahçesi’ projesinin Mart ayının sonunda tamamlanması hedefleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ranta değil halka açılsın

Muratpaşa İlçesi Bahçelievler Mahallesi 12581 ada 6 parselde yer alan alanın Önceki dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ilk belediye başkanlığı döneminde iş merkezi ve çok katlı rezidans olarak planlanan proje meslek odalarının açtığı dava ile iptal edilmişti. Daha sonra 2009- 2014 yılları arasında büyükşehir belediye başkanlığı görevini sürdüren Mustafa Akaydın tarafından belediye hizmet binası yapılmak istenen alana eski Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcimen karşı dava açmıştı.

DSC_0619

“KAMU YARARINA UYGUN DEĞİL”

İlerleyen süreçlerde TOKİ’ye devredilen 40 bin m2’lik 100. Yıl alanının ticaret ve turizm alanı olmasına yargı dur demişti. Muratpaşa Belediyesi tarafından açılan davada mahkeme, “Önerilen kullanımların yoğun olan taşıt trafiğini daha da artabileceği, buna bağlı olarak yakın çevredeki hastanelere olan acil ulaşımda sıkıntı yaşanabileceği, gürültü kirliliği artabileceği, dava konusu imar plan değişikliklerinin plan ana kararlarını, sürekliliğini, bütünlüğünü bozacak nitelikte, teknik ve nesnel gerekçelere dayanılmadan ve kamu yararı gözetilmeden, imar plan değişikliğine ilişkin planlama esasları göz ardı edilerek yapıldığı anlaşıldığından dava konusu 1/25 bin ölçekli, 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin; imar mevzuatına, planlama tekniğine, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı sonucuna ulaşılmıştır” kararını açıklamıştı.

DSC_0610

“MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ”

Konuyla ilgili Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının da etkisini belirterek, “Meslek odalarına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu kararı bir ticari alanlar pişmanlığı olarak da algılıyor, bir pişmanlık ifadesi olarak görüyoruz. Her ne isim altında olursa olsun, kamuya yeniden kazandırılacak olmasını, halka açık bir düzenlemeyle kamusal yaşamın parçası haline getirilmek istenmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Önüne gelen her yeri ticari alana dönüştürme huyundan vazgeçilmeli” ifadelerini kullanmıştı.

DSC_0621

ÇALIŞMALAR BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAM

Yapılan gözlem sonrası projede çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığı görüldü. Millet Bahçesi içerisinde ise, kafeterya, kütüphane, 4 katlı otopark, çocuk oyun alanları, kondisyon alanları, yürüyüş alanları, meydan, basketbol sahası, çardak, süs havuzu gibi ünitelerin olduğu belirtildi. Yetkililer işin resmi bitiş süresi olan 15 Haziran’dan önce Mart ayının sonuna doğru işlemlerin tamamlanacağını ifade etti.

 proje taslağı

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Vatandaş beslenme bozukluğu çekiyor

Vatandaş beslenme bozukluğu çekiyor