Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Pakize Anne yargı önünde

Pakize Anne yargı önünde

İstanbul Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Pakize Akbaba hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla açılan dava bugün Ankara’da başlıyor. Akbaba’nın avukatı Başak Karataş, açıklamalarda kesinlikle bir hakaret olmadığını belirterek, hatadan dönülmesini ve davanın geri çekilmesini istedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
   Pakize Anne  yargı önünde

2017 yılında CHP'nin düzenlediği Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması'nda yaptığı konuşma nedeniyle suçlanan İstanbul Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Pakize Akbaba’nın davası, bugün Ankara Adliyesi'nde başlayacak. Sabah saat 10.00’da başlayacak davada Akbaba hakkında 4 yıl hapis cezası isteniyor. Pakize Akbaba ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Yaşananları yüce Türk milletinin vicdanına havale ediyorum" dedi. 

HAKARET YOK

Konu hakkında Akdeniz GERÇEK’e konuşan Pakize Akbaba’nın avukatı Başak Karataş, Pakize Akbaba’nın açıklamalarında kesinlikle bir hakaret olmadığını iddia etti. Karataş, Pakize Akbaba’nın 5 Aralık 2017’de CHP tarafından düzenlenen Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması'nda yaptığı açıklamalarını çok net olduğunu belirterek, “Pakize Anne, ‘ İran’ın hırsızını getirdiler, hepsi cebini doldurdu. Villalar aldı, işyerleri aldı, ceplerini doldurdu, Man Adasını yara yolladılar, şimdi tek tek çözülüyor’ diyor. Dolayısıyla burada Cumhurbaşkanına bir hakaret olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

DAVA GERİ ÇEKİLMELİ

Karataş, davanın geri çekilmesi gerektiğinin de altını çizerek, şöyle devam etti: “Bu yüzden bütün medyanın, siyasi partilerin, bütün şehit ailelerinin ve halkın bu konuda bir baskı oluşturabilir diye düşünüyorum. İddianamenin içinde zaten Cumhurbaşkanına hakaret oluşturacak bir bilgi yok. Ayrıca bu ülke için canını veren bir şehit annesinin bu şekilde yargılanmasını doğru bulmuyorum. Ben şahsen bu hatadan dönülmesini ve davanın geri çekilmesi gerektiğini düşünüyorum.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altan Ayaz’ın acı günü

Altan Ayaz’ın acı günü