Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Kriz perdeleniyor

Kriz perdeleniyor

CHP’li İbrahim Uysal, ülkede ciddi anlamda bir kriz olduğunu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu krizi gölgelediğini belirterek, “Şuanda kriz bir şekilde perdeleniyor ve top adeta taca atılıyor” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kriz perdeleniyor


CHP’li İbrahim Uysal, ülkede ciddi anlamda bir kriz olduğunu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu krizi gölgelediğini belirterek, “Şuanda kriz bir şekilde perdeleniyor ve top adeta taca atılıyor” dedi.

 

10’ncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan ve 2007 genel seçimlerinde CHP’den milletvekili aday adayı olan İbrahim Uysal, önümüzdeki dönemde ülkenin yaşayacağı süreçle ilgili görüşlerini açıkladı. Önümüzde bir algılanan bir de yürüyen bir süreç olduğunu kaydeden Uysal, “Herkes parlamenter sistemin yürüdüğü algısıyla bütün ilişkilerini ve stratejisini buna göre belirliyor. Oysa şuanda yürüyen süreçte, hem 7 Haziran hem de 16 Nisan’dan bu yana Cumhurbaşkanı ne istediğini biliyor. Ama önümüzdeki dönemde sivil toplumun ön plana geçeceği bir süreç yaşanacak. Örneğin Antalya düzeyinde bir takım il ve ilçe dernekleri, siyasi partilerden daha önemli bir konumda olacak. Çünkü siyasi partilerin artık bir omurgaları olacak. Yani siyasi partinin bir seçimi olacak ve bir kişiye angaje olacak. Başkan adayı kimse ona angaje olacak. Oysa siyasi partilerin altında bunlardan daha bağımsız hareket edebilen, esnek olan bu dernekler, kuruluşlar ve sivil otoriteler var. Bunların pazarlık yapma kabiliyetleri de daha rahattır. Yeni süreçte de bakanları direkt Cumhurbaşkanı atayacağı için seçilecek olan başkan bu süreçleri en küçük mecralara kadar kiminle ilişki kuracaksa buna göre planlayacaktır. Cumhurbaşkanının da bu kadar rahatlığının nedeni budur” dedi.

 

SIKINTILI BİR SÜREÇ BİZİ BEKLİYOR

Ülkeyi önümüzdeki dönemde sıkıntı bir sürecin de beklediğini kaydeden Uysal, ”Önümüzde kriz yaşanacak ama bu bir ekonomik bir kriz değil. Artık toplumda kitlelerini arasındaki ayrışma hat safhada. Geçinemeyen büyük bir kesim var, icralık ve sıkıntılı büyük bir kesim var. Bunlar sorumluluğun farkında değil. Buna bütün siyasi partilerde sağ olsunlar destek veriyor.  Şuanda Antalya’da 10 oteli olan grubun 2 tane oteli yılbaşına kadar açık ve yılbaşında bu oteller de kapanacak. Antalya’dan Tekirova’ya kadar bakın ancak 5 tane büyük otelin açık olduğunu göreceksiniz. Kemer’in içine bakın şehir otellerinin bile açık olmadığını göreceksiniz. Dolayısıyla bunlar ülkeye işsizlik ve kişilerin borcu olarak yansıyacak. Bu sıkıntılar ötelene ötelene seçime kadar böyle gidecek” diye konuştu.

 

CEREMESİNİ HALK ÇEKİYOR

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2019 yılından daha erkene alınacağını da iddia eden Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şuanda bir çok büyük şirketlerin yapılanmış borçlarının tahsilatı var. O borçların yapılandırma gereği bu aralar ödenmesi gerekecek. Ama bakın ‘bunun sürece nasıl yayabiliriz’ diye mahalle bir politika izleniyor. İşte bunun ceremesini biz çekiyoruz yine. Dolayısıyla kriz var ama Cumhurbaşkanı’nın ve AKP’nin en büyük özelliği; kısa vadede kriz yönetimini sürdürebilecek argümanlara sahip olması ve krizi gölgeleyebilmesidir. Yani şuanda kriz perdeleniyor ve top adeta taca atılıyor. Ben Cumhurbaşkanlığı seçiminin de 2019 olacağını düşünmüyorum. Çünkü daha erken bir sürece alınmak durumunda. Son bir eldeki devletin maddi imkanları da transfer edilerek süreç yönetilecek.  Dolayısıyla 2019’a kadar seçim için beklenemez. “ Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
   Faşizmin ampulünü söndürmek için adayım

Faşizmin ampulünü söndürmek için adayım