Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Korkuteli mermerin MERKEZİ OLACAK

Korkuteli mermerin MERKEZİ OLACAK

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, ilçeye kurulması düşünülen Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’yle birlikte bölgede ciddi anlamda mermer sanayisinin oluşturulacağını ve 3-4 bin kişilik bir istihdam sağlanacağını söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Korkuteli mermerin  MERKEZİ OLACAK


Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, ilçeye kurulması düşünülen Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’yle birlikte bölgede ciddi anlamda mermer sanayisinin oluşturulacağını ve 3-4 bin kişilik bir istihdam sağlanacağını söyledi.

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, ilçeye kurulacak Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni çok önemsediklerini kaydetti. Akdeniz GERÇEK’e konuşan Gökce, mermerin ham değil işlenerek satılması halinde hem Korkuteli’ye hem de ülkeye çok büyük bir katma değer sağlanacağını kaydederek, “Korkuteli Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması, çok önemsediğimiz bir konu. Biz ülke olarak mermerimizi ham olarak ihraç ediyoruz. Böyle olunca da ciddi bir ekonomik kayba uğruyoruz. Ama mermerin işlenerek satılması halinde hem Korkuteli’ye hem de ülkemize çok büyük bir katma değer sağlanıyor. Ama bunun için ciddi bir yapılanmayı gerekiyor” dedi.

YERİ BELLİ OLDU

Korkuteli Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasıyla ilgili yasal prosedürün halen devam ettiğini vurgulayan Gökce, “Şuan için herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Ama tabii ki bu işler kolay işler değil. Ciddi aşamaları var. Fizibiliteler bitti, yer çalışmalara tamamlandı. Sanayi Bölgesi’nin, Korkuteli-Bucak istikametinde bizim ‘Ballık’ diye tabir ettiğimiz merkeze yaklaşık 10 kilometre mesafede yapılması planlanıyor” diye konuştu.

CİDDİ BİR KAZANIM

Gökce, sanayi bölgesinin kurulmasının Korkuteli ölçeğinde bir ilçe için ciddi bir kazanım olduğunu da ifade ederek, şöyle konuştu: “Korkuteli Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın, Antalya Valiliği’nin ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin iki yılı aşkındır birlikte yürüttüğü, Korkuteli Belediyesi olarak da bizim de katkı sağladığımız bir proje. Nereden bakarsanız bakın bölgeye 50’ye yakın tesis yapılacak. Yani ciddi anlamda Korkuteli ‘de mermer sanayisi oluşturulacak. Belki de 3-4 bin kişilik bir istihdam sağlanacak. Biz ciddi anlamda bir istihdam bekliyoruz. Ama bununla ilgili elimizde net bir çalışma yok. Korkuteli ölçeğinde bir ilçe için ciddi bir kazanım. Antalya’daki mermer ocaklarından ham olarak çıkarılan mermerler burada çok rahat işlenip ülkemize daha fazla katma değer kazandırılacak. Ülkemizin ciddi bir ekonomik kaybını bu şekilde ortadan kaldırmış olacağız. Bu açıdan biz Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesini çok önemsiyoruz.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da görüldü

Antalya'da görüldü