Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Kaleiçi’ne yakışmadı!

Kaleiçi’ne yakışmadı!

Kaleiçi Birliği Derneği Başkanı Lütfi Çakır, tarihi Kaleiçi’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından bilinçsizce işgal edildiğini iddia ederek, “Askeriye girişi gibi olan bu görüntünün kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kaleiçi’ne yakışmadı!


Kaleiçi Birliği Derneği Başkanı Lütfi Çakır, tarihi Kaleiçi’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından bilinçsizce işgal edildiğini iddia ederek, “Askeriye girişi gibi olan bu görüntünün kaldırılmasını istiyoruz” dedi.


Kaleiçi Birliği Derneği Başkanı Lütfi Çakır, bölge esnafının 24 Temmuz’da trafiğe kapatılan Kaleiçi’nin girişine Büyükşehir Belediyesi tarafından konulan kulübe ve bariyerlerden rahatsız olduğunu söyledi.

Antalya Valiliği tarafından Kaleiçi’nin sorunlarını çözmek amacıyla 20 Haziran’da oluşturulan komisyonun üyesi olduğunu belirten Çakır, sıkıntılarının bitmediğini aksine arttığını söyledi.

Çakır, şöyle konuştu: “20 Haziran’da Antalya Valiliği önderliğinde Kaleiçi’nin sorunlarını çözmek amaçlı bir komisyon oluşturuldu. Komisyonun da üyesiyim aynı zamanda. Kaleiçi ile ilgili bir sürü karar alındı. Kararlar 24 Temmuz itibari ile hayata geçti beraberinde birtakım sorunlar meydana gelmeye başladı.  Kaleiçi’nin trafiğe kapatılmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından Kaleiçi’ne girişe konulan bariyer ve kulübe Kalekapısı ve Tarihi Tekeli Mehmet Paşa Caminin önünü de kapattı. Burada Kaleiçi’ne sanki girilmez denilir gibi bir görüntü oluştu.”

 

ADETA ASKERİYE GİRİŞİ GİBİ!

Kaleiçi girişinin Büyükşehir Belediyesi tarafından bilinçsizce işgal edildiğine dikkat çeken Çakır, bariyer ve kulübenin yanlış yere konulduğunu iddia etti. Kaleiçi esnafı ile birlikte bariyerin eski yerine taşınmasını ve kulübenin kaldırılmasını istediklerini söyleyen Çakır, “Kaleiçi’nin trafiğe kapatıldığını bilmeyen vatandaş ve turistler Kaleiçi’ne girmek istediklerinde bariyer engeline takılıyor. Sürücüler girdikleri yönden geri geri çıkmaya çalıştıklarında yoğunluk oluşuyor. Tramvay hattı ve at arabalarını da düşündüğümüz zaman da olası bir kazaya sebebiyet olabilir. Çünkü o esnada tramvay geçebilir. Askeriye girişi gibi olan bu görüntünün kaldırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

24 TEMMUZ’DA HAYATA GEÇMİŞTİ

Vali Münir Karaloğlu ve himayesinde oluşturulan heyet 20 Haziran’da çalışmalara başlamıştı. Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşları ile muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı heyet, trafikten, otoparka, çevre kirliliğinden güvenlik sorununa kadar birçok eksikliği tespit ederek bu sorunların giderilmesi için düğmeye basmıştı. 24 Temmuz’da başlayan uygulama ve yaptırımlarla Kaleiçi’nde bahsi geçen sorunlar ve eksikliklerin giderilmesi hedeflenmişti. Deniz TOPKAYA

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Balbey Mahallesi’nde açık otopark isyanı

Balbey Mahallesi’nde açık otopark isyanı