Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “İktidar eğitimde sınıfta kaldı”

“İktidar eğitimde sınıfta kaldı”

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından 20 bin depremzede öğrenci Antalya’ya naklini aldırdı. Daha önce de sınıfların kalabalık olması ve derslik sayısının yetersizliğini eleştiren eğitimciler depremzede öğrencilere verilen psikolojik destek hizmetinin yetersiz olduğunu belirterek, depremzede öğrencilerin planlı şekilde okullara yerleştirilmediğini ve bazı okullarda yığılma meydana geldiğini söyledi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“İktidar eğitimde sınıfta kaldı”

NURETTİN SÖNMEZ  

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, deprem bölgesinden gelen öğrencilerin birçoğunun hala kayıt yaptırmadığını ve eğitimin dışında kaldığını belirterek, “Kayıt yaptırmayan öğrenci sayısını maalesef bilmiyoruz. MEB’in buna yönelik bir çalışması olması gerekiyor. Antalya’da zaten derslik ve okul sayısı yetersizdi; depremzede öğrencilerde eklendiğinde bu sorun arttı. Kalabalık olan sınıflar daha da kalabalıklaştı. Depremzede öğrenciler için de rehberlik çalışmaları yetersiz. Depremzede öğrencilerin psikolojik açıdan iyi hissetmeleri için okullarda çalışmaların hızlanması gerekiyor. Rehberlik ile ilgili kapsamlı bir çalışma maalesef yürütülmüyor. Öğrenciler büyük bir travma yaşadı. Yakınlarını, arkadaşlarını kaybetmiş birçok öğrenci var. Öğrencilerin bu kötü psikolojiden kurtularak eğitime motive olmalarına yönelik kapsamlı çalışmaların yapılmaması eğitim açısından çok büyük eksiklik. Önümüzdeki süreçte öğrencilerin eğitime katılması yolunda çalışmalar yapılması gerekir” diye konuştu.

“PLANLAMA VE PROGRAMLAMA YAPILMALI”

Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar ise “Antalya’ya gelen öğrencilerimiz buraya isteyerek gelmedi. Doğal afet sonrası Antalya’ya gelmek zorunda kalan öğrencilere devlet sırtını dönmemeli. Öğrencilerimizin tabii ki psikolojik sorunları da var. Yaşanılan travmayı atlatmak kolay bir şey değil. Depremzede öğrencilere psikolojik destek verilmekte ama maalesef bu yeterli seviyede değil. Antalya’da ki eğitim öğretim ortamındaki öğrencilerimize sahip çıkmamız gerek. Öğrenciler büyük bir mağduriyet yaşadı. Antalya’daki öğretmenlerin, yöneticilerin, siyasilerin herkesin elini taşın altına sokması gerekiyor. Gençlerimize gereken desteği vermeliyiz. Eğitim öğretim alanında depremzede her öğrencimiz için kitap katkısında bulunuyoruz ve gönüllü öğretmen arkadaşlarımız bu konuda destek olmaya çalışıyor. Bu durum kapsamlı ve planlı şekilde yürütülmeli. Burada sorumlu olan Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’dür” dedi.

“PSİKOLOJİK DESTEK ARTTIRILMALI”

“Depremzede öğrenciler için ayrı sınıflarda eğitim, öğretime devam ederek psikolojik destek ağını da genişletmesi gerekmektedir” diyerek uyarılarda bulunan Başkan Sadık Acar, “Bazı okullarımızda yığılmalar oldu, bazı okullarımızda çok tercih edilmedi. Bu yığılmalar müdürlüğün plansızlığı yüzündendir. Bazı okullarımızda sınıflarımız 50 kişi. Burada büyük bir dengesizlik var. Bazı okullarda öğrenci sayısı çok fazla bazı okullarda ise okulu kötü yönde etkilemeyecek seviyede. Öğrenciler okullara eşit şekilde dağıtılmadı bu büyük bir sorun. Depremzede öğrenciler ile sayı çok arttı. Öğrencilerin okullara yerleştirmesi planlı şekilde yapılmalı yoksa ilerleyen süreçte çok sayıda sorun ile karşı karşıya kalabiliriz. 21 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın eğitimdeki başarısızlığı ortadadır. İktidar eğitimde sınıfta kaldı. Bu dönemde dahi hala sabahçı öğlenci okul sistemi uygulanıyor. Sınıflar ve sistem bu şekilde devam ederse eğitimin kalitesi düşecektir. Bu bakanlığın plansızlığından kaynaklanan bir başarısızlıktır” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'sistem' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'sistem' açıklaması