Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Her satış SMA’lı çocuklara nefes

Her satış SMA’lı çocuklara nefes

Antalya’da 5 yıldır klima ısıtma ve soğutma sistemleri olarak faaliyet gösteren Avşar Klima, örnek olacak ve farkındalık yaratacak bir adım attı. Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan SMA, LÖSEV ve genetik rahatsızlıkları olan hastalara yardım etmek için her satışta 100 TL kampanyası başlattı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Her satış SMA’lı çocuklara nefes

Paranın kendisi için ikinci planda olduğunu, amacının sadece çocuklara yardım edebilmek ve onları hayata kavuşturmak olduğunu vurgulayan firma sahibi Serkan Avşar, “Yıllardır imkanlarım doğrultusunda yardıma muhtaç insanlara elimden geldiğince destek olmaya çalıştım. Hep böyle bir vakıf veya derneklerde bulunmak ve destek olmak istemiştim. Bu anlamda maneviyata önem verip ihtiyaç sahibi, sağlık sorunları nedeniyle zor durumda olanlara LÖSEV ve SMA gibi günümüzün en zor hastalıklarıyla baş eden çocuklara yardımcı olmak istedim. Bu yüzden Avşar Klima olarak reklam içermeden sadece içimden ve yüreğimden geçenleri paylaşmak adına sosyal medyada duyurdum” diye konuştu.

 “UMARIM HERKESE ÖRNEK OLUR”

Serkan Avşar, “LÖSEV ile görüşmeler halindeyiz. Bir satış yaptık. Bu satışın karşılığında 100 TL kendi kazancımdan müşteri adına SMA Derneği’ne yardımda bulunduk. Her satışta LÖSEV ve SMA Derneği’ne bağışta bulunmak istiyorum. Genelde yaz sezonu da yoğun bir dönemdeyiz. Sattığımız her cihaz için böyle bir kampanya yapmaya devam edeceğiz. Maddi kazanç sağlamak adına yapmıyoruz. Benim aile yapım, özüm bu. Paylaşmasını bilen bir insanım. Satış yapabilmek için böyle bir şey yapmadık. Tamamen çocuklarımızı kurtarmak adına yapılmış bir uygulama. Umarım herkes bizim gibi böyle bir uygulama yaparak çocuklarımıza destek olur. Onlara nefes oluruz” dedi.

 İŞ İNSANLARINDAN DESTEK BEKLİYORLAR

Antalya’da 30’un üzerinde yardım bekleyen çocuk olduğunu ve bunların sadece 8’nin kampanyalı olduğunu söyleyen SMA Dernek Başkanı Kamile Kurt, Avşar Klima’yı tebrik ederek farkındalık yarattığı için kendisine plaket verileceğini duyurdu. Türkiye’deki büyük firmaları ve iş insanlarını destek olmaya ve farkındalık oluşturmaya davet eden Kamile Kurt, “Farkındalık olması açısından derneğimize desteklerinden dolayı Avşar Klima’ya çok teşekkür ederiz. Kendisine katkılarından dolayı bir plaket yaptırmayı düşünüyoruz. Bu çocukların medikal anlamda çok ihtiyaçları var. Cihazlar çok pahalı. Asgari ücretle geçinen bir ailenin bu medikal ihtiyaçları alması çok zor. O yüzden Antalya’da iş insanlarından destek olmalarını istiyoruz” dedi.

 

AİLELER MAĞDUR

“Sadece SMA değil, başka hastalıklarla boğuşan çocuklarımızda var” diyen Başkan Kurt, “Onların da hem bize hem de desteğe ihtiyacı var. Ben de SMA hastalığından 22 yaşında kızımı kaybettim. Bu yüzden her zaman o ailelerin içindeyim ve yanındayım. Süreçlerinin ne kadar zor ve acılı olduğunu çok iyi biliyorum. Hepsi ‘derdimize yetiş’ diye arıyorlar. Biz de elimizden geldiğince tüm ailelerin yanında olmaya çalışıyoruz.  Şu anda Antalya’da durumu kötüleşen ve cihazlarla yaşayan 13-14 tane hastamız var. Aylık medikal masrafları,  zamlarla beraber aileye düşen, çocuğu hiç enfeksiyon etmeyecek şekilde bakımı 8 ile 10 bin TL arasında. Bunun sadece belirli bir kısmını devlet ödüyor. Aileler çok mağdur durumda. Bunun yanında elektrik faturaları da çok yüksek ve çocuklarımız cihazlarla hayatlarını sürdürüyorlar. Derneğimiz adına, derneğimize bağış yaparak ya da her şirket bir çocuğu sahiplenerek ihtiyaçlarını karşılamak gibi bir zincir oluşturmalıyız. Avşar Klima, bu anlamda bir farkındalık yaptı ve bizi çok mutlu etti. Diğer büyük firmalar ve iş insanlarını da destek olmaya farkındalık yaratmaya davet ediyoruz. Sizin sayenizde hiç oturamayan bir çocuk bisiklete binecek, koşacak ve nefes alacak” dedi.  

KADERİNE TERK ETMEYELİM

 Başkan Kurt, “2 Nisan’da Döşemealtı Belediyesi Kent Meydanı önünde Hümeyra için iftar yemeği verdik. İlk iftarımız Hümeyra ile oldu. Hümeyra’nın kampanyası şu an yüzde 30’larda. Bu çocuklar hepimizin çocukları. Onları kaderlerine terk etmemeliyiz” diye konuştu. BUSE YEŞİL

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kaya, Rüzgargülü’nü anlattı

Kaya, Rüzgargülü’nü anlattı