Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “EXPO’YU KULLANALIM”

“EXPO’YU KULLANALIM”

Kahramanmaraş merkezli, Gaziantep’i, Şanlıurfa’yı, Diyarbakır’ı, Adana’yı, Adıyaman’ı, Osmaniye’yi, Hatay’ı, Kilis’i, Malatya’yı ve Elazığ’ı vuran deprem sonrası depremzedeler en yakın il Antalya’ya yöneldi. Tüm kamu misafirhaneleri ve oteller kapılarını depremzedelere açarken, yaşanabilecek konaklama sorununa karşı EXPO Antalya Sergi Alanı’nın da kullanılması gündemde  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“EXPO’YU KULLANALIM”

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca, EXPO Antalya Sergi Alanı’nın depremzedelerin konaklaması için yaşanabilecek soruna karşı geniş kullanım alanıyla alternatif olabileceğini belirtti. Antalya Valiliği koordinasyonunda tüm kamu misafirhaneleri ve çok sayıda otel kapılarını depremzedelere açarken, şimdiden çok sayıda ilden Antalya’da barınma talebi geldi.

ANTALYA’YA TALEP FAZLA

Antalya Valiliği’nden geçtiğimiz gün yapılan açıklamaya göre Kahramanmaraş’tan, Malatya’dan ve Diyarbakır’dan Antalya’ya gelecek depremzedeler için kentte 19 bin 400 oda hazırlandı. Ancak diğer illerden de yakınlık ve iklim dolayısıyla Antalya’ya talep patlaması oldu. Yetkililerden edinilen bilgiye göre Antalya’da alternatif alanlar da hizmete sokulacak.

Prof.Dr. İbrahim Atmaca

“ALTERNATİFLER ARASINDA”

MMO Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca’nın önerisini sorduğumuz AKP Antalya Milletvekili Mustafa Köse, “Alternatifler arasında EXPO Alanı da var. Şimdilik oraya dönük bir konaklama düşünmüyoruz. Ancak ilerleyen günler için kapalı alanları ve sergi alanını hazırlamak üzere bir planlama yapabiliriz. Ancak Antalya deprem bölgesine yakınlığı nedeniyle çok büyük konaklama talebiyle karşı karşıya kalabilecek gibi duruyoruz” dedi.

“Yaraları hep birlikte saracağız” diyen Milletvekili Köse, deprem bölgesinde çalışmaları yakından takip ettiklerini ve Antalya için hazırlıkların sürdüğünü bildirdi.

Songül BAŞKAYA

Mustafa Köse

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BU FELAKET İSTANBUL’UN FRAGMANI

BU FELAKET İSTANBUL’UN FRAGMANI