Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Eğitimdeki Karanlık Son Bulsun

Eğitimdeki Karanlık Son Bulsun

Veli-Der Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, 2016 yılında kalıcı yaz saati uygulamasının eğitime büyük bir engel koyduğunu ifade etti. Başkan Koç, çocukların fiziki karanlığa mahkum edilmesi kabul etmeyeceklerini dile getirerek eğitimdeki karanlığın da sonlanması gerektiğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Eğitimdeki Karanlık Son Bulsun
MUHABİR: Kardelen Özdemir

2016 yılında uygulamaya konulan kalıcı saat uygulaması ile öğrenciler, okula ulaşmakta güçlük çekiyor. Yıllardır uygulanan sistem güneş ışığından daha fazla yararlanmanın önünü baltalarken, öğrencilerin güvenlik konusu da sıkça tartışılıyor. Karanlıkta okul yoluna koyulan öğrencilerin okula ulaşmakta çektiği zorluklar ve doğan güvenlik zafiyeti yıllardır büyük bir tepki alırken uygulamadan da geri adım atılmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Veli-Der Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, “Dünya genelinde saatler, Ekim ayının son günlerinde geri alınacak. Türkiye'de 2016 yılında hayata geçirilen kalıcı saat uygulamasına bu yıl yine devam edileceği bilgisini aldık. Kış saati uygulaması 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında da uygulanmayacak ve saatler geri alınmayacak” dedi.

“UYKU HORMONU AZALIYOR”

Başkan Tülin Koç, “Uzun yıllardan beri  kalıcı yaz saati uygulamasından vazgeçilmediği için ülkemizde çocuklarımız karanlıkta yollara düşüyor.  Saatlerin geriye alınmaması en çok öğrencileri etkiliyor. Özellikle ikili eğitime devam eden öğrencilerimiz daha da çok  zorlanıyor.  Ayrıca okullardan aldığımız bilgiye göre  öğrencilerimiz genellikle 1. dersi uyuklayarak geçiriyor.  Haliyle ilk dersler verimsiz geçiyor. Uzmanlara göre uyanmamız, günışığının beyne ulaşmasıyla uyku hormonunun (Melatonin) azalmasına bağlı.  İşte bu yüzden 1 saatlik farklılık bile tüm sistemlerimizi olumsuz etkiliyor. Psikologlar da geç ve erken saatteki derslerin öğrencilerin fiziksel, bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimleri açısından uygun olmadığı görüşünde” diye konuştu.

“SERVİSLER PAHALI”

Başkan Koç, “Çocuklarımızı sabahın o erken saatlerinde zorla okula yolluyoruz. Hele kışın… Buz gibi soğuk ve zifiri karanlıkta gitmek zorunda kalıyorlar.  Çok ama çok pahalı olduğu için servislere çocuklarımızı verme şansımızda yok artık. Haliyle içimiz acıyarak sabahın kör karanlığında güvenliğinden de endişe duyduğumuz kent sokaklarında yola çıkıyor çocuklarımız. Bir an önce bu kalıcı yaz saati uygulamasından vazgeçilmeli.  Bunu yıllardır söylüyoruz, uzmanlar söylüyor daha ne kadar çocuklarımızın bu mağduriyetine ve bilime kulaklarınızı kapatacaksınız? Çocukları fiziksel olarak karanlığa mahkum eden bu uygulamanın pedagojik açıdan da sorunlu olduğunu belirmek isteriz. Ayrıca bu sorunun siyasal anlayışınızdan beslendiğini de çok iyi biliyoruz. Öğrenci Veli Derneği olarak kalıcı saat uygulamasını doğru bulmuyor, kış saati uygulamasına geçilmesini talep ediyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ELMALI’NIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

ELMALI’NIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI