Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber “Çıkmaz bir yola sürüklenmekteyiz”

“Çıkmaz bir yola sürüklenmekteyiz”

Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Meclis’te önümüzdeki hafta görüşülecek olan ‘İç Güvenlik Paketi’ne kaygı ile yaklaştıklarını belirterek, “ Çıkmaz bir yola sürüklenmekteyiz. Paket yasalaşırsa temel hak ve özgürlükler kullanılamaz hale gelecekti

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Çıkmaz bir yola sürüklenmekteyiz”

Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Meclis’te önümüzdeki hafta görüşülecek olan ‘İç Güvenlik Paketi’ne kaygı ile yaklaştıklarını belirterek, “ Çıkmaz bir yola sürüklenmekteyiz. Paket yasalaşırsa temel hak ve özgürlükler kullanılamaz hale gelecektir. Bu düzenlemelerden ileri demokrasi değil özgürlüklerin boğulduğu bir rejim çıkar” dedi.

 

Kamuoyunda “İç Güvenlik Paketi” olarak bilinen ve “PVSK ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın Meclis’e sevk edildiği vurgulayan Alper Tunga Bacanlı, pakete kaygı ile yaklaştıklarını bildirerek, şunları söyledi ¨ Tasarı Komisyondan geçtiği şekilde kabul edilecek olursa, polis, yargıç ve savcı kararı olmadan kişinin üstünü, eşyasını ve aracını arayabilecek, Polisin silah kullanma yetkisi artacak, Polis, savcı kararı olmadan kişiyi gözaltına alabilecek ve 48 saat gözaltında tutabilecek, Valiler, toplumsal olaylarda, belediye ve diğer kuruluşların araç ve gereçlerine el koyabilecek, kurum personeline polis zoruyla görev verebilecek ve savcı yetkilerini kullanabilecek, Telefon dinleme yetkisi, yargı denetimi olmadan, genişleyecek, Toplantı ve gösteri yürüyüşlerine ilişkin suç kapsamı genişleyecek ve cezalar artacak, Herkes, biyometrik veri olarak adlandırılan parmak izi, damar izi ve el ayası vermek zorunda kalacaktır.Gerek sözünü ettiğimiz soruşturmalar ve “iç güvenlik paketi”, gerek Hükümetçe TBMM’ye sunulan “Kişisel Verilerin Korunması Yasa Tasarısı” ve gerekse 2014 sonunda yasalaşan “makul şüphe” ve “adil yargılanma hakkına dair düzenlemeler” bir bütün olarak değerlendirildiğinde kaygımız her geçen gün derinleşmektedir:

İLERİ DEMAKRASİ DEĞİL ESKİ BİR REJİM

Kaygılıyız; çünkü temel hak ve özgürlükler kullanılamaz hale gelecektir. Kaygılıyız; çünkü güçler ayrılığı ilkesinin kırıntısı bile kalmayacaktır. Kaygılıyız; çünkü bu düzenlemeler, hukuk devleti bir yana kanun devletinde bile tartışılabilecek düzenlemelerdir. Kaygılıyız; çünkü bu düzenlemelerden “ileri demokrasi” değil; olsa olsa özgürlüklerin boğulduğu “eski bir rejim” çıkar. Kaygılıyız; çünkü çıkmaz bir yola sürüklenmekteyiz.Unutulmamalıdır ki Benjamin Franklin’in dediği gibi “Biraz güvenlik için özgürlükten vazgeçebilenler ne özgürlüğü ne de güvenliği hak ederler.”(Haber Merkezi)

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çavuşoğlu : Gülen’e kırmızı bülten yayımlanacak

Çavuşoğlu : Gülen’e kırmızı bülten yayımlanacak