Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber CHP CLK mağdurlarının yanında

CHP CLK mağdurlarının yanında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa Örgütü Hukuk ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. Altan Kızıltan, CHP Cumhuriyet Mahallesi Temsilciliği’nde vatandaşlara CLK Akdeniz’in yüksek rakamlı elektrik faturaları ve kayıp-kaçak bedeli karşıs

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP CLK mağdurlarının yanında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa Örgütü Hukuk ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. Altan Kızıltan, CHP Cumhuriyet Mahallesi Temsilciliği’nde vatandaşlara CLK Akdeniz’in yüksek rakamlı elektrik faturaları ve kayıp-kaçak bedeli karşısında neler yapabileceği konusunda bilgi aktardı.  

KAYIP-KAÇAK BEDELİNİN YASAL DAYANAĞI YOK

Altan Kızıltan, “Kayıp kaçak bedeli alınmasının hiçbir yasal dayanağı yok. Bunlar sadece biraz daha vakit geçirelim, kayıp kaçak bedelleri ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nden iptal kararı gelene kadar vatandaş bu parayı geri alamasın diyerek yeni bir kanun çıkarma çalışmaları içerisindeler. Elektrik faturalarıyla vatandaştan kaçak bedeli, perakende satış hizmet bedeli, sayaç okuma bedeli, kullanım bedeli ve dağıtım bedeli adı altında alınan paraların hizmet bedeli karşılığı olmadığı açıkça belli. Bu bedellerin yansıtılması kabul edilemez” dedi.  

 

 

……

CHP Muratpaşa Hukuk ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. Altan Kızıltan, vatandaşın 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’na göre serbest tüketici olarak kullandığını, elektrik hizmeti ile ilgili olarak şikayet ve itiraz haklarının olduğunu ifade etti. 

CHP Cumhuriyet Mahallesi Temsilciliği’nde yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Altan Kızıltan  “Elektrik faturalarınızda hizmet bedeli karşılığı olmayan kayıp kaçak bedeli, perakende satış hizmet bedeli, sayaç okuma bedeli, kullanım bedeli ve dağıtım bedeli adı altında alınan paraların hizmet bedeli karşılığı olmadığı açıkça belli. Bu bedellerin yansıtılması kabul edilemez” dedi.  

YASAL DAYANAKLARI YOK

Kızıltan şunları söyledi “Kayıp kaçak bedeli alınmasının hiçbir yasal dayanağı yok. Bunlar sadece biraz daha vakit geçirelim, kayıp kaçak bedelleri ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nden iptal kararı gelene kadar vatandaş bu parayı geri alamasın diyerek yeni bir kanun çıkarma çalışmaları içerisindeler. Haklarınız hiçbir şekilde kaybolmaz, bu konuda Anayasa teminattır. Anayasa Mahkemesi de illaki iptal eder. Ama sizin talepte bulunmanızda fayda var. Bireysel olarak herkes talepte bulunacak. İsteniyorsa, oraya gruplar halinde de gidilip dilekçeler verilir, ona göre işlem başlatılabilir. Biz de bu konuda yardımcı olabiliriz.”

SÖZLEŞME İMZALAYABİLİRSİNİZ

Elektrik Piyasası Kanunu’na göre serbest tüketici konumunda olunduğunu belirten Kızıltan, “CLK dışındaki başka elektrik iletimini sağlayan firmalarla sözleşme sağlanabilir. CLK piyasaya girdiğinde sözleşme yapmaya zorlamaları  sözleşmelerdeki hükümleri hayata geçirebilmek içindir. Ben sözleşme imzalamadım. Siz de imzalamak zorunda değilsiniz. O sözleşmedeki hükümler dahi yönetmeliğe kanuna aykırı ise geçersizdir” dedi.

İKİ KERE KAZANIYORLAR
Cengiz Limak Kolin Grubu’nun aynı zamanda Akdeniz Elektrik Satış A.Ş.’nin de sahibi olduğunu, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş’nin elektrik dağıtım işi ile uğraştığını, CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin de halktan para topladığın ifaden Kızıltan, “Faturalarınızda görünen dağıtım bedeli adı altında ödemeniz gereken ödemedir. Yani hem elektrik satışı nedeni ile sizden para almakta hem de bu elektriğin dağıtımını da benden tahsil ederek diğer şirketlerine vermekteler. İki kez para kazanıyorlar’’ diye konuştu.

MAĞDURİYETİ YARGI TESCİL ETTİ

Kayıp kaçak bedeli altında tahsil ettikleri paraların da hukuksuz olduğunu vurgulayan Kızıltan “Halkı mağdur ettikleri yargı kararı ile tescil edilmiştir. Zaten bu karardan sonra ‘kayıp kaçak bedeli’ almaktan vazgeçtiler. Ancak bu durum şirketlerine ve ondan da önce AKEDAŞ A.Ş’ye 10 yıl boyunca ödediğiniz kayıp kaçak bedellerini size faizi ile birlikte geri ödemenizden sizi kurtarmamaktadır’’ dedi.

HUKUKA AYKIRI TAHSİLAT

Sayaç okuma bedeli gibi bedellerin de vatandaşa ödetildiğini belirten Altan Kızıltan, “Hem ihale ile elektrik iletim sağlama işini devletten alıyorlar. Hem de bu işi istihdam ettikleri personelin ücretini vatandaştan alıyorlar. Yine aynı mahiyette olan perakende satış hizmet bedeli ve iletim sistemi, kullanım bedeli altında para tahsil ediyorlar. Vatandaştan bu bedelleri istemeleri tamamen hukuka aykırıdır” diye konuştu. . MÜHÜBE DEMİRBAŞ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyalı doktor kanser tedavisinde umut oldu

Antalyalı doktor kanser tedavisinde umut oldu