Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Belediye batarken aklınız neredeydi ?

Belediye batarken aklınız neredeydi ?

CHP’li Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 3 milyonluk borçlanma yetkisine ret oyu veren AKP grubuna sert çıktı:

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Belediye batarken aklınız neredeydi ?

Döşemealtı Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısı gergi bir ortamda gerçekleşti. CHP’li Belediye Başkanı Turgay Genç, 3 milyon borçlanma yetkisine ret oyu veren AKP gurubuna sert çıktı. Genç, AKP grubuna eski Başkan Nurettin Tursun’u işaret ederek, “Belediyeyi borç batağına getirirken aklınız neredeydi ?” diye sordu.

 

Döşemealtı Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında CHP’li Belediye Başkanı Turgay Genç ile AKP gurubu arasında borçlanma yetkisi tartışması yaşandı.  13 maddenin görüşüldüğü Meclis’te Belediyenin 2015  yılı yatırımlarında kullanmak üzere 3 milyon 233. 198, 22 Lira borçlanma talebine Cumhuriyet Halk Partisi kabul, Milliyetçi Hareket Partisi çekimser, AKP Grubu ise ret oyu verdi. AKP grubunun ret kararını sert sözlerle eleştiren Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "3 milyon liralık borçlanma yetkisi vermeyenler Belediyeyi bize 30-40 trilyon borçla bıraktı. Öte yandan bugünki değeri 400 trilyonu bulan 2 bin 500 civarında arsayı da parselleyip sattılar. Bu paralar nerede? Hangi yatırımları yaptılar? Bütün bunların hesabını halkımıza verecekler" dedi.

Belediye'nin 2014 Yılı Bütçesi 70 Milyon ama geliri 32 Milyon..

Döşemealtı Belediyesi'nin geçmiş dönem bütçesinin arsa satışlarına endeksli yapıldığını da açıklayan Belediye Başkanı Genç, "Belediyenin 2014 Yılı bütçesi 70 milyon Lira, gelirlere bakıyoruz 32. 331.982, 27 Lira. Arada 40 Milyon gibi büyük bir fark var. Peki bu farkı nereden kapatıyorlar ? Tabi ki belediyenin arsalarını satarak. Döşemealtı, Türkiye'nin en zengin ilçelerinden birisiyken, 5 yılda 2-3 milyona muhtaç belediye durumuna düşürdüler, bunun günahı da vebali de geçmiş yönetimindir" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı'nın yatırımı yok..

AKP Grup Sözcüsü İsmail Tosun'un “Sağlık tesis alanını, özel sağlık alanına çevirdiniz” söylemine de cevap veren Belediye Başkanı Genç, "Hükümet olarak siz sağlık tesis alanına devlet hastanesi yaptırabiliyor musunuz?, Sağlık Bakanlığı'na gidiyorum benim bölgemde böyle bir yatırımlarının olmadığı cevabını alıyorum. Bakanlığın yatırım planında yok diye benim vatandaşım sağlık hizmeti almasın mı, bunu mu istiyorsunuz? O zaman halkıma sağlık hizmeti verecek özel hastane projeme engel olmayacaksınız" cevabını verdi.

Belediye'nin kaynakları heba edildi..

Turgay Genç, AKP’ye yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü : "AKP’lilerin borçlanmaya yetki vermemelerini esefle kınıyorum. Bu belediyenin 400 trilyon liralık havaya uçan kaynağını devamlı gelir yaratacak şekilde kullansaydılar en önemlisi de söylediklerimiz dikkate alınsaydı bugün Döşemealtı Belediyesi’nin geliri 30 milyon değil 50-60 milyon olurdu. 30 milyonluk bölüm sabit giderlere harcanır, devamlı gelirlerle de ilçemize yatırım ve proje yapma imkanı sağlanırdı. Kaldı ki bölgemize yapacağımız onlarca çalışma da bir şekilde engellenmekte"

3 Trilyon nerede kullanılacak..

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç,  10 aylık dönem de geçmiş yönetimden kalan borcun 6 milyon lirasının ödendiğini, borçlanma ile bankalardan gelecek 3 milyon liranın bir kısmı ile Kaymakamlık önündeki yolun çağdaş ve modern hale getirileceğini, yine kaymakamlık önünde parkın yapılacağını ve halka kazandırılacağını, Bademağacı Mahallesi'nin hiçbir alt yapısı olmadan yapılmış giriş ve çıkış yolunun yapılacağını söyledi. Ayrıca Belediye'ye sürekli gelir getirecek bordür taşı imalatı ile asfalt plenti tesisinin kurulumunda kullanılması planlanıyor.(Haber Merkezi)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yerel basından tepki yağıyor

Yerel basından tepki yağıyor