Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Alternatif turizmin başkentine darbe

Alternatif turizmin başkentine darbe

-İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, dünyanın en rahat nefes alınabilen alanlarından olan Karamıklı Yaylasında maden ocağı şirketi tarafından başlatılan yol açma çalışmalarına tepki gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
      Alternatif turizmin  başkentine darbe

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, alternatif turizmin başkenti olan, dünyanın en rahat nefes alınabilen alanlarından biri olan tescilli İbradı’nın Karamıklı Yaylasında yol açma çalışmalarının başladığını duyurdu. Naya Mermer şirketi tarafından başlatılan yol açma çalışmalarını büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini kaydeden Küçükkuru, tüm İbradılıları, sivil toplum örgütlerini, dernekleri ve mücadeleci insanları destek olmaya davet etti.

BİRİLERİ ACİLEN “DUR” DEMELİ

Akdeniz GERÇEK’E konuşan Başkan Küçükkuru, yaşanan doğa vahşetine birilerinin acilen dur demesini istedi. Küçükkuru, şöyle konuştu: “Karamıklı Yaylasında yapılan yol açma çalışmaları tüm uyarılarımıza rağmen başladı. Çok sayıda endemik bitki türü, dağ keçileri, yılkı atları ile sedir ve ardıç ağaçlarının bulunduğu alanda mermer ocağı açmanın mantığını birisi bana açıklasın. İnsanlar bu güzelim doğaya nasıl kıyabilir. Rant odakları bu kadar mı güçlü?”

BU KARARDAN DÖNÜLMELİ

“Ben belediye başkanı olarak bir kez daha uyarılarımı yapıyorum ve biz kez daha haykırıyorum. Akseki’nin güzelim doğasını daha fazla zarar vermeyin. Maden ocaklarının dağlarımızı, doğamızı mahvetmesine izin vermeyin. Alternatif turizmin başkenti konumundaki İbradı’nın dağlarına sapladığınız hançer, ileride çok daha büyük felaketlere yol açabilir. Çevre ve Şehircilik bakanlığının bu ruhsat kararından dönmeye, Antalya Valiliğini de duyarlılığa davet ediyorum. Yoksa gelecek nesiller sizleri bu yaptıklarınızdan ötürü asla affetmeyecek.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
   Spor salonumuzu  GERİ İSTİYORUZ

Spor salonumuzu GERİ İSTİYORUZ