Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Magazin Selahattin Taşdöğen'in Filistin yorumu sosyal medyayı ikiye böldü

Selahattin Taşdöğen'in Filistin yorumu sosyal medyayı ikiye böldü

Usta oyuncu Selahattin Taşdöğen, Filistin yorumuyla sosyal medyayı ikiye böldü. Taşdöğen, İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamların kabul edilemez olduğunu söylerken, "Araplar bunu hak ediyor" ifadelerini kullandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Taşdöğen'in yorumları, sosyal medyada büyük tepki çekti. Bazı kullanıcılar, Taşdöğen'in sözlerini "ırkçılık" olarak nitelendirdi. Bazı kullanıcılar ise Taşdöğen'in, Filistin'in Türkiye'ye karşı tutumunu eleştirdiğini savundu.

Taşdöğen'in açıklamaları şöyle:

“Her türlü savaş bizim ülkemizi etkiliyor. Zaten biz 40 yıldır savaşıyoruz. Savaşın içindeyiz. Kuzeyimizde savaş var, güneyimizde bitmeyen bir savaş var. Kan dökülmesi, güçlü tarafların güçsüzler üzerinde hegemonya kurması, hastaneleri bombalaması, çocukların, kadınların, bebeklerin ölmesi kabul edilebilir bir şey değil.
İsrail çok büyük bir suç işlemiştir. Cezasını çekmelidir. Arkasında ABD denilen ülke var. Birleşememiş bir Birleşmiş Milletler topluluğu var. Bunların hepsinin kulakları kapalı üç maymunu oynuyorlar. Çok büyük bir proje bu İsrail projesi.
Orada büyük bir insanlık dramı yaşanıyor da Filistin acaba Türkiye’yi tanımış mıdır? 74 harekâtında Filistin halkı tanımadı. Yunanistan’ı tanıdılar, Rumların tarafına geçtiler. Ermenilerin tarafına geçtiler ama hiçbir zaman Türklerin arkasında olmadılar. İnsan olarak, vicdan olarak çok rahatsızım. Tabii ki orada çocuklar, bebekler katlediliyor. Hayır diyorum ama bir bakıma da bu Filistin halkı bu Araplar bunu hak ediyor.”


Sosyal medyadaki tepkiler:

  • "Selahattin Taşdöğen'in açıklamaları inanılmaz derecede ırkçı ve duyarsız. Filistin halkının İsrail'in katliamlarına karşı verdiği mücadeleyi, Türkiye'nin Filistin'e karşı tutumuyla ilişkilendirmesi kabul edilemez."
  • "Selahattin Taşdöğen'in sözleri, Filistin halkına yönelik nefret söylemidir. Bu açıklamaların kabul edilemez olduğunu ve Taşdöğen'in özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum."
  • "Selahattin Taşdöğen, Filistin'in Türkiye'ye karşı tutumunu eleştirmek için 'Araplar bunu hak ediyor' demiş. Bu açıklama, Filistin halkının İsrail'in katliamlarına karşı verdiği haklı mücadelesini görmezden gelmektir."
  • "Selahattin Taşdöğen'in açıklamaları, Filistin halkına yönelik ırkçı bir saldırıdır. Bu açıklamaları kabul etmiyoruz ve Taşdöğen'in özür dilemesini bekliyoruz."
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Seçim vaadi evlilik kredisi gençleri hüsrana uğrattı

Seçim vaadi evlilik kredisi gençleri hüsrana uğrattı