Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Magazin Metin Arolat’a Veda: Ünlü Şarkıcı İstanbul’da Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Metin Arolat’a Veda: Ünlü Şarkıcı İstanbul’da Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Teşvikiye Camii’nde düzenlenen cenaze törenine sanat camiasından birçok ünlü isim katıldı. Arolat’ın naaşı, İzmir’de toprağa verilecek.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Metin Arolat’a Veda: Ünlü Şarkıcı İstanbul’da Gözyaşlarıyla Uğurlandı
MUHABİR: Kamer Durdu

Türk müzik ve reklam dünyasının sevilen ismi Metin Arolat, geçirdiği kalp krizi sonucu 52 yaşında hayatını kaybetti. Arolat, İstanbul Kozyatağı'nda sahne aldığı bir otelde fenalaşarak yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ünlü sanatçının vefatı, hem sanat camiasında hem de hayranları arasında büyük üzüntüye yol açtı.

Son Yolculuğuna Gözyaşları İçinde Uğurlandı

Metin Arolat için İstanbul Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Ünlü isimlerin yoğun katılım gösterdiği törende, başta Gülşen, Demet Akalın, Gülben Ergen, Seda Bakan ve Esra Erol olmak üzere birçok sanatçı Arolat’a son görevini yerine getirdi. Gözyaşlarına hakim olamayan sevenleri, cenazede duygu dolu anlar yaşadı.

İzmir’de Defnedilecek

Arolat’ın naaşı, Teşvikiye Camii’nde kılınan öğle namazının ardından memleketi İzmir’e gönderildi. Ünlü sanatçı, 23 Eylül Pazartesi günü İzmir Beşikçioğlu Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verilecek. Arolat’ın İzmir’deki son yolculuğuna da birçok yakın arkadaşı ve ailesi katılacak.

Ne Olmuştu?

Metin Arolat, İstanbul Kozyatağı'nda bir otelde sahne aldığı sırada aniden rahatsızlanarak yere yığılmıştı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Arolat, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen ünlü sanatçı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Arolat’ın beklenmedik ölümü, hayranlarını ve sanat dünyasını yasa boğdu.

Sanat Dünyası Yasta

Metin Arolat’ın ani vefatı, sanat camiasında büyük bir üzüntü yarattı. Arolat’ın cenaze törenine katılan ünlü isimler, onun ne kadar değerli bir sanatçı ve dost olduğunu dile getirdi. Törende duygu dolu anlar yaşanırken, yakın arkadaşları Gülşen ve Demet Akalın gözyaşlarına boğuldu. Tüm sevenleri, Arolat’ı son yolculuğuna uğurlarken derin bir üzüntü içerisindeydi.

Metin Arolat Kimdir?

28 Mayıs 1972’de İzmir’de dünyaya gelen Metin Arolat, hem müzik hem de reklam dünyasında başarılı çalışmalara imza atmış bir isimdi. Annesi Çerkes kökenli olan Arolat’ın babası, Türk Hava Yolları’nın logosunu tasarlayan isimdir. Ünlü Türk şairi Ali Mümtaz Arolat’ın torunu olan Arolat, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra müzik ve yönetmenlik kariyerine adım attı.

Reklamcılık alanında Amerika’da eğitim aldıktan sonra Türkiye’ye dönen Arolat, Tarkan gibi ünlü isimlerin kliplerinde çalıştı. 1995 yılında çıkardığı Ayrılık Olmaz albümüyle müzik dünyasına adım atan sanatçı, Yine Bir Başıma (1998), Kabul Et (2005) ve Lütfen Yaz Gelsin (2010) gibi albümleriyle müzikseverlerin beğenisini kazandı.

Sanat Dünyasında İz Bıraktı

Metin Arolat, müzik kariyerinin yanı sıra reklam yönetmenliği ile de adından söz ettirdi. Kariyeri boyunca birçok başarılı projeye imza atan Arolat, hem sanat hem de reklam dünyasında saygı gören bir isimdi. Çalıştığı bir kısa film Cannes Film Festivali’nde Altın Aslan ödülünü aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yumurtalık’ta sahiller temizlendi: Çöpler, çöp kutusuna!

Yumurtalık’ta sahiller temizlendi: Çöpler, çöp kutusuna!