Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Manavgat’ta Farklı Kültürlerden Kadınlar “Turşu Sofrası”nda Buluştu

Manavgat’ta Farklı Kültürlerden Kadınlar “Turşu Sofrası”nda Buluştu

Manavgat'ta düzenlenen "Turşu Sofrası" etkinliği, geleneksel turşu yapımını öğrenmek için farklı kültürlerden kadınları bir araya getirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Manavgat’ta Farklı Kültürlerden Kadınlar “Turşu Sofrası”nda Buluştu
KAYNAK: İHA

Manavgat’ta, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan turşu, farklı kültürlerden gelen kadınlar tarafından birlikte kuruldu. "Turşu Sofrası" etkinliği, kültürel dayanışmayı ve mutfak sanatını bir araya getirdi.

MAYDER’den Anlamlı Etkinlik

Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği (MAYDER) tarafından düzenlenen bu özel etkinlik, Manavgat’ta yaşayan yerleşik yabancı kadınları bir araya getirdi. Etkinliğe Rus, Ukraynalı, Türk ve Moldovalı kadınlar katılarak, Türk mutfağının önemli bir parçası olan geleneksel turşu yapımını öğrendi.

Kadınlar Birlikte Turşu Kurdu

Hem eğitici hem de eğlenceli bir atmosferde geçen etkinlikte, kadınlar kış için turşu hazırlayarak eşlerine lezzetli sürprizler yaptı. Katılımcılar, bu kültürel paylaşımın sadece lezzetli turşularla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda aileleri için sağlıklı bir seçenek olduğunu belirttiler.

Dostluk Köprüsü Kuruldu

Etkinlikte yalnızca turşu değil, dostluklar da kuruldu. Farklı milletlerden kadınlar, mutfak kültürünü paylaşırken, Manavgat’ta yaşayan yerleşik yabancı kadınlar arasında güçlü bir dayanışma ve arkadaşlık bağı oluştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır'da Narin Güran Cinayetinde 3 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Diyarbakır'da Narin Güran Cinayetinde 3 Kişi Adliyeye Sevk Edildi