Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Ali Bıdı Suskunluğu sonunda bozdu! Yolsuzluk İddialarına Sert Yanıt

Ali Bıdı Suskunluğu sonunda bozdu! Yolsuzluk İddialarına Sert Yanıt

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, yolsuzluk iddialarına basın toplantısıyla yanıt verdi. İddiaları reddederek hukuki yollara başvuracaklarını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İHA

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, kendisi hakkında ortaya atılan yolsuzluk iddialarına basın toplantısıyla yanıt verdi. Bıdı, iddiaları reddederek hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

Yolsuzluk İddiaları ve S.Ç.’nin İhtarname Girişi

ANFAŞ (Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, noter aracılığıyla hakkında yolsuzluk iddialarında bulunan ANFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi S.Ç. ile ilgili açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının karşısına çıkan Bıdı, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve ANFAŞ’a zarar verildiğini belirtti.

“S.Ç., Üç Ay Önce Yeniden Yönetime Girmek İstedi”

Ali Bıdı, S.Ç.’yi 30 yıldır tanıdığını ve iki yıl önce kendisiyle hem şirketi hem de ANFAŞ ile olan sözleşmesini feshettiklerini söyledi. Ancak geçtiğimiz genel kurulda S.Ç., yeniden yönetime girmek istediğini belirtmiş ve bu talep doğrultusunda yönetim kurulu üyesi yapılmış. Bıdı, “Yönetime alır almaz başımıza neler geldi, yazılanların hiçbiri doğru değil,” diyerek durumun basına yansımasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Alman Şirketin Fuar İptali

ANFAŞ’ın uluslararası bir şirket olduğunu vurgulayan Ali Bıdı, çıkan haberler yüzünden Alman bir fuar şirketinin Antalya’da düzenlenecek olan gıda fuarını iptal ettiğini açıkladı. Bıdı, “Almanya’daki ortaklarımız bu karmaşayı düzene sokmamızı istedi, bu iptal Antalya’ya da zarar verdi” dedi. Fuarın 2026 yılında tekrar görüşüleceğini ancak 2025’te iptal edildiğini belirtti.

"İtibar Davaları Açılacak"

Yolsuzluk iddialarının ardından, ANFAŞ’ta müfettişlerin denetim yaptığını ve herhangi bir usulsüzlük bulunmadığını ifade eden Bıdı, tazminat ve itibar davalarının açılacağını duyurdu. Bıdı, S.Ç. hakkında en az 5-6 suç duyurusu yapıldığını ve yasalar çerçevesinde harekete geçildiğini söyledi. Bıdı, “Milli sporcuyum, söke söke bir şeyler başardım. Birileri bunun bedelini ödeyecek” diyerek iddialara karşı kararlılığını vurguladı.

ANFAŞ’a ve Antalya’ya Zarar

Ali Bıdı, yolsuzluk iddialarının sadece ANFAŞ’a değil, Antalya’ya da zarar verdiğini belirtti. ANFAŞ’ın 30 yıldır Antalya’ya katma değer sağlayan bir şirket olduğunu hatırlatan Bıdı, “Biz de elimizi taşın altına koyduk, ancak bu süreçte ciddi bir kar payı almadık” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fethiye The Times'ın Ekim'de Dünyanın En İyi Plaj Tatili Noktası Oldu

Fethiye The Times'ın Ekim'de Dünyanın En İyi Plaj Tatili Noktası Oldu