Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Tarsus'ta 'Gastronomi Merkezi' projesiyle mutfak kültürü canlanıyor

Tarsus'ta 'Gastronomi Merkezi' projesiyle mutfak kültürü canlanıyor

Tarsus Belediyesi, ilçenin zengin mutfak kültürünü yaşatmak ve gastronomi turizmini canlandırmak amacıyla 'Tarsus Gastronomi Merkezi' projesini hayata geçiriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tarsus'ta 'Gastronomi Merkezi' projesiyle mutfak kültürü canlanıyor
KAYNAK: İHA

Tarsus Belediyesi tarafından başlatılan 'Tarsus Gastronomi Merkezi' projesi, ilçenin zengin mutfak kültürünü Gastronomi Sokağı ile yeniden canlandırmayı amaçlıyor. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın öncülüğünde yürütülen proje kapsamında, Tarsus’un gastronomi turizmi açısından önemli bir merkez haline gelmesi hedefleniyor.

Tarsus'ta 'Gastronomi Merkezi' projesiyle mutfak kültürü canlanıyor

Proje, Tarsus Belediyesi yemekhane şefi ve proje koordinatörü Zafer Kayrak tarafından 'Hayatın İçinden' adlı programda tanıtıldı. Şef Kayrak, Tarsus'un mutfak kültürünün araştırılıp kayıt altına alınmasının önemini vurgularken, bu proje ile kültürel mirasın korunmasının yanı sıra eğitim, Ar-Ge ve tanıtım mutfağı oluşturduklarını açıkladı.

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın, Tarsus'un tarihi ve kültürel mirasını koruyarak gastronomi turizminin önemli merkezlerinden biri haline getirme çabaları başlattığı Gastronomi Sokağı projesi ile tanıtıldı. Proje kapsamında, şehrin dört bir yanında turistlerin ve halkın keyifle vakit geçirebileceği gastronomiyle ilgili rekreasyon alanları belirlenmesi planlanıyor.

Tarsus'ta 'Gastronomi Merkezi' projesiyle mutfak kültürü canlanıyor

Projenin sadece Tarsus ekonomisine katkı sağlamakla kalmayacağı, aynı zamanda iç ve dış turizmi canlandıracağı belirtiliyor. Siptilli Çarşısında yer alan Gastronomi Merkezi projesi genişletilerek Gastronomi Sokağı haline gelecek. Merkez, kadın ve gençlerin mesleki becerilerini ve girişimcilik kapasitelerini geliştirmek amacıyla yeni nesil ekipmanlarla donatılmış eğitim ve pastacılık mutfakları, toplantı salonu, soğuk hava deposu ve yöresel lezzetlerin satılacağı bir kafeteryadan oluşuyor.

Proje kapsamında, yerel ve doğal ürünlerin yeniden gündeme taşınması ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması amaçlanıyor. Tarsus’un farklı bölgelerindeki mutfak kültürlerinin orijinal tatlarının korunarak, eğitimlerle yeni işletmelerin açılmasına vesile olunması planlanıyor. Programda, Tarsus’un coğrafi işaretli ürünlerini tatmaya ve şehri keşfetmeye davet edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ayvalık’ta 'Hayatın Gerçekleri' tiyatrosu yoğun ilgi gördü

Ayvalık’ta 'Hayatın Gerçekleri' tiyatrosu yoğun ilgi gördü