Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Tarsus Belediyesi'ne haciz şoku! Başkanlık makamı haczedildi

Tarsus Belediyesi'ne haciz şoku! Başkanlık makamı haczedildi

Mersin'de Tarsus Belediyesi'ne haciz geldi. Başkanlık makamı haczedilirken, Başkan Ali Boltaç, işlemi itibarsızlaştırma projesi olarak nitelendirdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

Mersin'in Tarsus ilçesinde, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, belediyeye yönelik icra işlemleri hakkında açıklamalarda bulundu. Başkanlık makamının haczedilmesiyle ilgili konuşan Boltaç, “Bu borç bizim dönemimizden değil, bizden önceki yönetimden kalmadır” diyerek durumu itibarsızlaştırma projesi olarak nitelendirdi.

Geçmiş Dönem Borçlarının Sonucu

Tarsus Belediyesi’ne yönelik haciz işlemi, Tarsus İcra Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Başkan Boltaç, bu borcun kendilerinden önceki dönemden kaldığını belirterek, “Bu, Tarsus Belediyesi’nin 2024 yılının 1 Nisan’ından sonra kalan bir borç değildir” dedi. Boltaç, 10 milyon 800 bin TL’lik borcun başkanlık makamındaki koltuk, sandalye ve masa gibi eşyaların haczedilerek tahsil edilemeyeceğini, bunun herkesin bildiği bir gerçek olduğunu söyledi.

Başkanlık Makamı Haczedildi

Ali Boltaç, belediyeye ait borçların kötü niyetli bir şekilde artırıldığını belirtti. Belediyenin anapara borcu 5 milyon 476 bin 500 TL iken, icra işlemleri ile bu borcun 10 milyon 800 bin TL'ye çıkarıldığını ifade eden Boltaç, “Bu borç, bizden önceki dönemin sonucudur” dedi. Haciz işleminin yalnızca belediyeye değil, Tarsus halkına yönelik bir hakaret olduğunu vurguladı.

"Art Niyetli Bir İcra İşlemi"

Başkan Boltaç, borçların yapılandırılması talebinin kabul edilmediğini ve icra işlemlerinin art niyet taşıdığını söyledi. Başkanlık makamında yapılan haciz işleminin, sadece Tarsus Belediyesi’ne değil, her bir vatandaşa yönelik bir hareket olduğunu belirten Boltaç, “Bu bir itibarsızlaştırma projesidir” ifadelerini kullandı.

“Bizim İtibarımızı Kimse Sarsamaz”

Boltaç, belediye olarak her türlü engellemelere rağmen Tarsus halkına hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek, “Biz itibarımızı ne oturduğumuz koltuktan ne makamdan alıyoruz, itibarımızı milletten alıyoruz” dedi. Tarsus halkının kendisine büyük bir destek verdiğini vurgulayan Boltaç, faizlerin silinmesini talep ettiklerini, ancak karşılaştıkları direnç nedeniyle bu sürecin daha da zorlaştığını belirtti.

Başkan Boltaç, “Eğer ki bu kadar yasalara, mevzuatlara hâkimlerse bu arkadaşların bizden önceki dönem açılan dava dosyalarının kapağını kaldırmaları gerekmektedir. Önce o kapakları kaldırsınlar, ondan sonra bu döneme dair bir şey bulabiliyorlarsa gelsinler bizimle yüzleşsinler. Ben ne korkuyorum, ne yılıyorum ne de bir adım geri atıyorum. Benim faize verecek param yok. Benim dönemimde emekli olan arkadaşlarımın tamamı belli şartlardan hakkedişlerini almaktadırlar. Benden önceki dönem paralarını alamadıkları için seçimden hemen sonra icra işlemlerini başlatan arkadaşlar bunu art niyetli yapmaktadırlar. Buna Tarsus halkı gereken cevabı verecektir. Ben yüce Tarsus halkının her zaman benim yanımda durduğuna inanıyorum. Bizi makamlar, mevkiler koltuklar yıldıramaz. Benim işime gelir, daha çok sahaya çıkarım, daha çok vatandaşıma dokunurum, daha çok onların hizmeti için gecemi gündüzüm katarım. Ama şunu bu yapılan hiçbir şey bizi yıldıramaz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MSB duyurdu: Zeytin Dalı bölgesinde bir asker şehit oldu!

MSB duyurdu: Zeytin Dalı bölgesinde bir asker şehit oldu!