Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Konya-Antalya yolunda Roma dönemine ait eser hala ayakta

Konya-Antalya yolunda Roma dönemine ait eser hala ayakta

Konya-antalya yolunda bulunan Roma dönemine ait Ceceler Kulesi yıllara meydan okuyarak hala ayakta duruyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Konya-Antalya yolunda Roma dönemine ait eser hala ayakta

Roma döneminde inşa edilen ve Alacabel Tüneli’nin Karakışla-Cevizli Mahallesi çıkışında bulunan Ceceler Kulesi, yüzyıllardır dimdik ayakta. Kule, savunma, gözetleme ve depolama gibi amaçlarla kullanılmış ve bugüne kadar büyük bir zarar görmemiş. Kule, Konya-Antalya yolunda yıllara meydan okuyor.

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Takmer, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerle dolu olduğunu söyledi. Manavgat Çayı Vadisi’nde mağara ve kulelerin yer aldığını belirten Takmer, bunlardan birinin de Ceceler Kulesi olduğunu ifade etti.

Takmer, Ceceler Kulesi’nin yanında Söyler Kulesi’nin de bulunduğunu ve bu kulelerin çiftlik sahiplerine ait olduğunu aktardı. Takmer, “Bu kuleler tarımsal ürünleri saklamak, tehlikeli durumlarda sığınak olmak ve zeytinyağı gibi ürünler üretmek için kullanılıyordu. Bu kuleler, duvar işçiliği ve merkezi konumuyla diğer yapılarından farklıydı.” dedi.

Ceceler Kulesi’nin de yaklaşık 2 bin yıllık bir geçmişi olduğunu ve Kagrai Antik Kenti’ne yakın olduğunu anlatan Takmer, kulede üç katın da neredeyse tamamen korunduğunu ancak çatısının kaybolduğunu söyledi.

Haber Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da toplu hayvan mezarları bulundu

Antalya’da toplu hayvan mezarları bulundu